Dundee United

1 - 1

Sporting Lokeren

logo Dundee United

UEFA Cup


Seizoen:
1980-1981
Datum:
22/10/1980
20:00:00
Scheidsrechter:
Himiniemi (Finland)
Toeschouwers:
7000
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Raymond Mommens wipt Dundee United : (Door Vic De Roeck) De vierde Europese expeditie leidde Sporting Lokeren naar Dundee, de derde grootste stad van Schotland. We schreven toen 22 oktober 1980. De inhoud van hun portemonnee liet zowat vijfhonderd supporters toe de tocht naar Tannadice-Park mee te maken.
Zij kwamen er op de dag van de match in de mist terecht, samen met Hoogenboom, Somers, De Schrijver, Dalving (Ingels), Verbruggen, Lato, Verheyen, Mommens, Gudjohnsen, Larsen en Snelders (Laroy), door trainer Urbain Haesaert voor anderhalf uur voetbal het veld ingestuurd. Dus geen Wlodek Lubanski want die zat in het gezelschap van de reeds genoemde invallers plus Rik Van Cauter en reservedoelman Rudi Van Raemdonck op de reservenbank. Karol Dobias was toen nog niet speelgerechtigd. Voor de tricolores, de overige leden van de groep, de fans, en niet het minst voor de verslaggevers werd het opnieuw een trip met heel wat hindernissen. Zij zagen er zowat de gelijkenis in met de Moskouse toestanden. PRAKTISCH REISPLAN : lets wat onze toenmalige collega Bob Deps deed stellen: "...Wij vermoeden echter dat het zijn oorsprong vindt bij een oefenmeester die 's morgens tijdig voor de klas moet staan en zijn praktisch reisplan dus zo regelt, dat al diegenen die Lokeren vergezellen al op het middaguur hun kamer moeten verlaten om wat te zitten lummelen in de lounge van hun hotel. Wat met ons gebeurd is. Nu kunnen wij er wel inkomen dat een oefenmeester geen rekening kan houden met de scribenten, die het allemaal via de telefoon moeten vertellen aan het vaderland. Hij moet in de eerste piaats zorg dragen voor zijn eiftal. AI vinden wij in Zaventem arriveren -indien wij ooit arriveren- in het holst van de nacht, toch maar een voorbereiding van Bohemers. Temeer omdat Lokeren zaterdag al in het veld moet op het Kiel..." (einde citaat)
Het ganse gezelschap moest na de wedstrijd dus onmiddellijk naar de luchthaven. Zonder dralen. De spelers kregen derhalve amper voldoende de tijd om een Dundee-cake naar binnen te wer- ken. De journalisten waren aangewezen op een... knapzak. DOKTER BLEEF STAND-BY : Maar nu eerst terug naar de match, bijgewoond door zowat 7000 kijkers en geleid door de Fin Hirviniemi. De robuuste Schotten kwamen na een uur op achterstand na een briljant doelpunt van Raymond Mommens. Tien minuten later kon Pettigrew geiijkmaken. Desondanks nam Sporting Lokeren optie op de derde ronde van het seizoen 1980-'81. Hier kon men dus beslist niet klagen. De terugreis ging echter serieus de mist in. Zo geraakte men via de lucht niet weg uit Edingburgh, wel met de bus naar een ander ver afgelegen vliegveld. Een lange vermoeiende tocht werd het, met toch een lichtpuntje: Alois Derycker vierde in de zilveren vogel zijn 49ste verjaardag en liet de champagne overvloedig vloeien. lntussen moest de toenmalige secretaris Frans Van de Wiele, in Dundee overvallen door een acute blindedarmontsteking, alwaar hij niet wenste geopereerd te worden, zijn pijn verbijten. Zonder ook maar iets van deze heenwedstrijd te hebben gezien koos hij resoluut voor een heelkundige bewerking in eigen regio. Tot het zover was bleef ondervoorzitter-dokter Maurits De Rijck stand-by. Het was inmiddels ongeveer 6u in de morgen geworden vooraleer het gezelschap de Durmestad bereikte. Vic De Roeck (Journalist voor "De Sportinger" en oud-journalist "Het Volk")

P