Sporting Lokeren – Temse blijft hard aan het werk om de kern voor komend seizoen samen te stellen. Enkele dagen na de komst van Robbie Van Hauter hebben onze Tricolores nu ook Alexis Calant vastgelegd. De 27-jarige verdediger komt over van RAAL La Louvière, waar hij de voorbije twee jaar een vaste waarde was in de defensie. Op Daknam tekende de Fransman een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom Alexis!

Alexis Calant genoot zijn jeugdopleiding in eigen land bij Lille OSC, waarna hij doorbrak bij het eerste elftal van URS Dunkerque (3e klasse in Frankrijk). In 2020 kwam de centrale verdediger bij RAAL La Louvière terecht, maar aangezien het seizoen door corona na amper drie matchen abrupt werd beëindigd ging hij voor één jaartje terug naar zijn thuisland om bij ASM Belfort te voetballen. In de zomer van 2022 keerde Alexis terug naar ‘Les Loups’, waar hij de afgelopen twee jaar ruim 60 wedstrijden in actie kwam voor de huidige kampioen in Eerste Nationale.

Samen met zijn ploegmaats slaagde Alexis erin om met La Louvière een stevig blok neer te zetten, zo incasseerde het team amper 19 doelpunten in 34 wedstrijden. Sporting is dan ook tevreden dat het hem kon overtuigen om een overeenkomst te tekenen bij onze club. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten om ook in de Challenger Pro League een stevig slot op de deur te zijn! 

P