Sporting heeft met Brent Gabriël (25) een nieuwe doelman in huis gehaald! De Waaslander was het voorbije seizoen actief bij KV Oostende, waar hij zich tijdens een fraaie bekercampagne – tegen onder meer KRC Genk en Royal Antwerp FC – in de kijker speelde van verschillende teams. Hij tekende op Daknam een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom, Brent!

Brent Gabriël genoot zijn jeugdopleiding bij Club Brugge, waarbij hij van de U15 tot U19 ook deel uitmaakte van de nationale jeugdselecties. Vervolgens ging de doelman aan de slag bij SK Beveren en FCV Dender, waar hij onder de vleugels van onder andere Nordin Jackers en Xavier Gies heel wat opstak. Vorige zomer trok hij naar KV Oostende en met succes, want aan de kust speelde Brent zich in de kijker dankzij een sterke bekercampagne. Nadat het onder meer Eupen, RWDM en Genk uitschakelde, strandde het avontuur van de kustboys in de halve finales na een dubbele confrontatie tegen Antwerp.

Met het betreurde faillissement van KV Oostende kwam Brent Gabriël vrij op de transfermarkt en daar heeft Sporting gebruik van kunnen maken. Op zijn vijfentwintigste is de streekgenoot dan ook vastberaden om te strijden voor een plaats in het doel van onze club. We wensen hem veel succes toe!

P