Komende maandag 1 juli begint Sporting aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen, ons eerste (terug) in de Challenger Pro League! Enkele dagen voor aanvang van de eerste veldtraining kunnen wij met Cederick Van Daele een volgende aanwinst voorstellen. De 23-jarige linksachter komt over van KV Oostende, waar hij afgelopen seizoen 26 wedstrijden speelde. Op Daknam tekende hij een overeenkomst voor één seizoen plus optie. Welkom, Cederick!

Cederick Van Daele is een moderne linkerflankverdediger, die met zijn groot loopvermogen de volledige flank voor zijn rekening kan nemen. Bovendien beschikt de Gentenaar over een goede traptechniek, waardoor hij ook op stilstaande fases een wapen kan zijn. Het voorbije seizoen speelde het jeugdproduct van KAA Gent voor Oostende, waar hij 21 competitiewedstrijden en 5 bekermatchen in actie kwam. Ondanks de interesse van meerdere ploegen kiest Cederick nu voor een avontuur bij Sporting.

De Gentenaar doorliep alle niveaus van de jeugdopleiding bij de Buffalo’s, waar hij in het seizoen 2022-2023 zijn neus aan het venster stak bij het eerste elftal. Opvallend: voor de Gentse hoofdmacht behoorde hij vijf keer tot de selectie in de Europa Conference League, onder andere tegen West Ham en Qarabag (waar hij de beslissende strafschop omzette op weg naar de achtste finales). Ook in de Jupiler Pro League mocht invallen, namelijk in en tegen Club Brugge. Daarnaast was Cederick dat jaar ook kapitein én sterkhouder bij Jong KAA Gent in Eerste Nationale. In zijn laatste seizoen daar was hij goed voor elf doelpunten en twaalf assists.

P