De kern voor het komende seizoen in de Challenger Pro League krijgt stilaan vorm. Sporting heeft enkele dagen na de komst van Brent Gabriël een volgende nieuwkomer vastgelegd. Mohamed Soumaré komt over van RAAL La Louvière, waar hij kapitein was. Ondanks zijn nog lopende overeenkomst voor één jaar plus één optie slaagde onze club erin om de aanvaller los te weken bij onze reeksgenoot. De 27-jarige spits tekende in het Daknamstadion een contract voor twee seizoenen. Welkom, Mohamed!

Soumaré had de voorbije seizoenen een belangrijk aandeel in de opmars van La Louvière. Zo maakte de schaduwspits in 90 wedstrijden maar liefst 44 doelpunten en leverde hij nog tal van assists af. Afgelopen jaar was de aanvaller met Guinese roots ook aanvoerder van het team dat kampioen werd in Eerste Nationale. Toch zal hij de stap naar de Challenger Pro League niet met Les Loups zetten, maar wél met Sporting. Onze aanwinst brengt snelheid, techniek en scorend vermogen mee naar Daknam. Soumaré zal komend seizoen aantreden met het rugnummer 10.

Zijn jeugdopleiding genoot Soumaré bij RSC Anderlecht, waarna hij enkele jaren actief was in Italië bij Avellino in de Serie B. Al heeft onze nieuwkomer ook ervaring in de Belgische tweede klasse. Zo was Mohamed in het seizoen 2019-2020 actief bij Excelsior Virton, waar hij in een zeer sterk elftal speelde met onder andere Löic Lapoussin, Anthony Moris en Guillaume François (allen Union SG momenteel). Nu zet Soumaré opnieuw de stap naar de Challenger Pro League, dit keer samen met ons.

 

P