Sporting Lokeren – Temse heeft met Robbie Van Hauter een derde nieuwkomer aan de selectie voor komend seizoen toegevoegd. De defensieve middenvelder – die over twee weken 21 wordt – was de voorbije twee jaar een sterkhouder bij Jong KAA Gent in Eerste Nationale. Robbie tekende bij onze Tricolores een overeenkomst voor één seizoen plus één optie.

Robbie Van Hauter is geen onbekende, zo was de middenvelder tussen 2015 en 2020 al aan de slag als jeugdspeler bij Sporting Lokeren. Na het faillissement tekende hij een driejarig profcontract bij KAA Gent. Het voorbije seizoen maakte Robbie zelfs geregeld deel uit van de selectie van Hein Vanhaezebrouck, maar tot effectieve speelminuten kwam het niet. Als aanjager bij Jong KAA Gent maakte hij echter wel furore, bovendien scoorde hij ook acht doelpunten.

Robbie is een rechtsvoetige defensieve middenvelder met een goeie wedstrijdmentaliteit die bekend staat als balrecuperator en aanjager. Hij koppelt die grinta aan vista en een goeie technische bagage. Gezien zijn voortrekkersrol koos Arnar Vidarsson er dit seizoen zelfs voor om hem na de winterstop kapitein te maken van het team. We zijn ervan overtuigd dat Robbie bij Sporting Lokeren – Temse een volgende stap kan zetten samen met ons in de Challenger Pro League!

P