Op woensdag 19 augustus om 19u30 oefent SC Lokeren-Temse op en tegen Hamme. Er zullen onder geen beding toeschouwers worden toegelaten.
Lees hier hoe het verdere programma voor onze club er uitziet voor de komende weken.
Deze regeling kan eventueel nog worden aangepast indien de situatie rond COVID-19 dit zou vereisen, wat niemand hoopt.

De situatie rond corona blijft inderdaad ernstig, maar toch willen zowel Voetbal Vlaanderen als de overheid een perspectief bieden aan sporters en fans. Zo mag dus vanaf nu weer vriendschappelijk worden gespeeld, al moet daarbij rekening gehouden worden met lokale voorschriften. Ook maakte Voetbal Vlaanderen bekend wanneer zowel het bekertornooi als de reguliere competitie begint. Een overzicht.

oefenprogramma SC Lokeren-Temse

  • woensdag 19 augustus, 19u30: wedstrijd op en tegen Hamme (3de nationale). De wedstrijd mag enkel doorgaan zonder toeschouwers. Via de site en de social media zullen onze fans het verloop van de wedstrijd kunnen volgen. We hadden eigenlijk liever op onze accommodatie in Temse gespeeld, maar dit bleek helaas niet mogelijk.
  • zondag 30 augustus, 16u: wedstrijd op en tegen Aarschot (1ste provinciale). Publiek is toegelaten, maximum 200. Er wordt nog overlegd tussen de twee clubs hoe dit best kan worden georganiseerd.
  • derde wedstrijd: tegenstander nog niet bepaald. Wordt in elk geval uitwedstrijd. Of er toeschouwers zullen worden toegelaten, zal afhangen van de tegenstander en de lokale richtlijnen. Wordt zo gauw als mogelijk bekendgemaakt.

bekercompetitie

De bekercompetitie begint het laatste weekend van augustus met uiteraard de eerste ronde. SC Lokeren-Temse stapt in het tornooi vanaf de tweede ronde, zijnde het eerste weekend van september (5-6 september). Tegenstander blijft de winnaar van de confrontatie tussen Haasdonk en Zele.

Gaan we naar de derde ronde, dan spelen we in het weekend van 12 en 13 september tegen Hasselt, Wevelgem of Wervik.

Wie onze eventuele tegenstander wordt in ronde 4, is heel onzeker. Wel zou Lokeren in die vierde ronde spelen tijdens het weekend van 19 en 20 september. Dat weekend start ook de reguliere competitie, maar bekervoetbal krijgt voorrang. SC Lokeren-Temse in de vierde ronde zou meteen betekenen: latere instap in competitie.

reguliere competitie

Zoals gezegd start die competitie in het weekend van 19 en 20 september. Men volgt de al afgesproken kalender, wat betekent dat SC Lokeren-Temse dan thuis op “speeldag drie” uitkomt tegen Racing Club Harelbeke, op zaterdag 19 september. Dat kan enkel als zowel onze club als die van onze tegenstrever al is uitgeschakeld voor de Beker. Zit een van beide teams nog in het tornooi, dan wordt deze wedstrijd op een later moment gespeeld.

De wedstrijden van de eerste en tweede speeldag (voor onze club: eerst thuis tegen Ninove, dan uit tegen Petegem) worden zo snel als mogelijk ingehaald. Eventueel kan dus ook nog de “derde speeldag” van 19 september nog moeten worden ingehaald.

P