Wout Versele (24) schuift graag aan voor een gesprekje, want “ik kom naar wat ik mijn tweede thuis noem, fantastisch toch?” En dat klopt, de jeugdterreinen kent hij als zijn broekzak. Hij trainde er jarenlang en hing er ook voor en na de trainingen graag rond met zijn vrienden.

“ik woon al mijn hele leven in Lokeren. Ik voetbalde hier ook van kleins af bij Sporting Lokeren. Ik speelde nationaal tot bij de U13, dan maakte ik de overstap naar de provinciale jeugd tot bij de U15. Door omstandigheden moest ik toen noodgedwongen het voetbal even laten voor wat het was, maar als 17-jarige snakte ik weer heel erg naar het veld. Ik trok naar SK Doorslaar, met heel even Dynamo Beervelde tussendoor. Bij Doorslaar speelde ik bij de Beloften en haalde ik de bank voor de ploeg van tweede provinciale. Ik had het daar naar mijn zin, maar als ik dan hoorde van het project van Lokeren-Temse B, ja, dan was ik niet meer te houden.

Ik ben van nature uit een verdediger, het liefst linksback, maar rechts mag ook. Ik ben trouwens bereid om op elke positie te spelen als de trainer me daarom vraagt, ik ben niet moeilijk wat dat betreft. Ik ken een paar toekomstige ploeggenoten, maar me aanpassen zal sowieso geen probleem zijn. Ik ken hier elke hoek en elke kant van het stadion en de velden. Het voelt echt aan als een tweede thuis.

Overdag ben ik aan het werk, ook al in Lokeren, meer bepaald als elektricien bij Linea Trovata, een bedrijf dat zich specialiseert in toepassingen van zonne-energie. Het bedrijf dat geleid wordt door Piet Van Poucke is na een paar moeilijke jaren helemaal terug. Ik voel me er goed. Een goede job en een goede ploeg, wat moet een mens nog meer hebben om gelukkig te zijn?”

P