Yassin Azibou (18) is een Lokerse inwijkeling. Hij woont hier sinds 2012. Daarvoor woonde hij met zijn familie in Spanje, in de buurt van Barcelona. Maar toch speelde hij voor het erg zuidelijk gelegen FC Sevilla? Dat vraagt om een woordje uitleg…

“Ik heb altijd gevoetbald. Niet zo abnormaal natuurlijk als je als kind opgroeit in Spanje, in Barcelona dan nog. Op een plaatselijk tornooi waren er op een keer scouts van Sevilla op de tribunes. Ze vroegen aan mijn ouders of ik voor hen wilde spelen. Dat was natuurlijk een enorme uitdaging, maar mijn ouders vonden dat ik moest voor gaan voor het avontuur. Zo trok ik als zevenjarige naar Sevilla, op internaat. Ik speelde er ruim twee jaar, tot ik negen was. Ondertussen was er crisis in Spanje. Mijn ouders kwamen naar België omdat ze hier familie hadden en omdat mijn vader er een job kon krijgen. Zo kwamen we in Lokeren terecht waar ik nog altijd woon.

Ik bleef hier natuurlijk voetballen op interprovinciaal niveau, respectievelijk voor Eendracht Zele, VW Hamme en uiteindelijk Sporting Lokeren. Dat ik hier nu weer kan spelen, maakt me blij en fier. Ik wil zo ver mogelijk raken in het voetbal. Wie weet zit doorgroeien naar de eerste ploeg er nog wel in? Dat zal dan hard werken worden, maar dat schrikt me niet af, daartoe ben ik bereid. Ik heb er ook de tijd voor vermits ik nog school loop hier in het VTI. Ik volg er een opleiding elektriciteit. Maar sporten in het algemeen en dan voetbal in het bijzonder: dat is mijn lang leven!

P