KSC Lokeren-Temse verwelkomt Youssef Boulaouali. Daarnaast is de kans groot dat Stephen Buyl de club alsnog verlaat, hij aast nog op een transfer naar een club uit het profcircuit.

Youssef Boulaouali (28) is een flankaanvaller die zijn sporen in het Belgische voetbal al langer heeft verdiend. Hij moet ons aanvallend compartiment versterken, zeker nu Stephen Buyl hoogst waarschijnlijk andere oorden zal opzoeken.

Youssef Boulaouali (uitgesproken als “boelawallie”) werd geboren in Spanje en kreeg zijn jeugdopleiding bij Reus, een ploeg uit de Segunda Division, de Spaanse tweede klasse. Toen hij met zijn familie als 17-jarige emigreerde naar België speelde hij eerst bij de U19 en de Beloften van KFC Wilrijk. In 2012 ging hij naar Cappellen FC. Hij was er drie jaar basisspeler in derde klasse. In 2015-2016 was hij één jaartje aan de slag bij Heist, dat toen in tweede klasse speelde. Met Beerschot (2016-2018) forceerde hij de promotie naar 1B. Van 2018 tot 2020 speelde hij voor Lierse Kempenzonen. Met die club verloor hij tegen Virton het promotieduel om naar 1B te gaan. Vorig seizoen was hij in dienst van Dessel Sport in eerste nationale, maar corona legde snel de competitie stil, zodat hij nauwelijks aan spelen toekwam. Nu gaat hij dus de kleuren van Lokeren-Temse verdedigen.

Youssef Boulaouali:

“Met deze club hoop ik mee te doen voor de prijzen. De club heeft de traditie en de ambitie om profvoetbal te brengen. Daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen. Ik noem mezelf een ploegspeler, zoek graag de combinatie op en beleef net zoveel plezier aan een beslissende assist als aan een doelpunt. Dit stadion is voor mij geen onbekende, ik speelde hier met Beerschot in Play-Off II. Op het Kiel lag ik trouwens aan de basis van de 1-1 tegen Sporting Lokeren door mijn assist aan Joren Dom. Ik zal me zo snel mogelijk in de ploeg inschakelen, ik ken trouwens Simon Vermeiren en Toon Janssen al van bij mijn tijd in Lierse.”

Ook Leandro Rodrigues Santos Varella (18) tekende intussen zijn aansluitingskaart bij KSC Lokeren-Temse. Hij is een speler met Portugese roots die sinds 2018 in ons land verblijft. Hij sloot zich op 15-jarige leeftijd bij KVK Tienen aan, waar hij een jaar later al met de A-kern mocht meetrainen in eerste nationale. Hij is een middenvelder die zowel in verdedigend als aanvallend opzicht kan worden opgesteld. Door een recente verhuis naar Waasmunster zocht hij een ambitieuze club in de omgeving en die heeft hij dus nu gevonden. In afwachting van de heropstart van de trainingen van de beloften, traint Leandro voorlopig mee met de A kern. Hij behoort tot de elitegroep van jonge spelers die extra trainen onder leiding van Geert Dirinck. Die jongens worden op een rustige manier klaargestoomd voor de eerste ploeg.

 

P