Vanavond om 20 uur neemt Sporting Lokeren – Temse het op tegen de bevriende buren van KVV Zelzate. Hun voorzitter, Stefaan Luca, blikt alvast even vooruit naar de partij van deze avond.

Tekst: Kevin Bruggheman
Foto: KVV Zelzate

KVV Zelzate en Lokeren-Temse hebben beiden hun start gemist, maar hebben zich beiden zeer goed hersteld. KVV Zelzate staat intussen in de brede subtop, waar ligt jullie finale ambitie voor dit jaar?

“Die ambitie wordt week na week bijgesteld. Hadden we afgelopen weekend gewonnen tegen Merelbeke, dan leunden we tegen de top 5 aan. Niet vergeten, we hebben laatste gestaan hé.
De ploeg is enorm verjongd, tien spelers uit onze kern zijn van het jaar 1999 of jonger. Eigenlijk is de ambitie van KVV Zelzate dan ook een rustig seizoen. Dit betekent niet naar onder te hoeven kijken als je eens twee wedstrijden na elkaar verliest.”

Een wedstrijd tegen Lokeren-Temse, wordt dat anders beleefd in de groep? Leven zij daar op een andere manier naartoe?

“Het is natuurlijk het tweede jaar hé. Hoe de spelers er tegenaan kijkt? Voor velen, zeker met onze jonge ploeg, is het een beleving om eens op een ‘deftig’ plein te mogen spelen. Na het verlies tegen Merelbeke willen we ook graag iets rapen. Jullie spelen voor hoeveel supporters? Dat gaat zeker een stimulans zijn. Het leeft, de thuiswedstrijd nog meer dan de uitwedstrijd. Maar het leeft.”

Het is algemeen geweten dat er heel wat vriendschapsbanden bestaan tussen KVV Zelzate en Lokeren-Temse, zelfs op bestuursniveau. We kennen jou als een echte winnaar, is deze wedstrijd bijgevolg ook voor jou extra speciaal?

“Voor mij is de wedstrijd zeker extra speciaal. Ik heb veel respect voor de mensen die Lokeren-Temse een nieuw elan willen geven. Ik denk dat ze ook beseffen dat je een topploeg die los kampioen speelt, niet van dag 1 kunt samenstellen. Voor mij is het vooral belangrijk dat we met opgeheven hoofd het veld kunnen verlaten.”

Vorig jaar verloor KVV Zelzate twee keer met het kleinste verschil tegen Lokeren-Temse, maar zeker de wedstrijd in Zelzate was een duel op het scherp van de snee. Wat verwacht je van de komende wedstrijd? Durf je een pronostiek te geven?

“Ik durf uiteraard een pronostiek te geven, maar ik wil de spelersgroep van Lokeren-Temse niet op scherp zetten natuurlijk. Ik wil ook graag onze spelers op scherp houden, daarom onthou ik er mij voor één keer graag van. Ik denk wel dat een punt meenemen een mooie prestatie zou zijn. Daar durf ik voor tekenen, al hoop ik natuurlijk dat we kunnen stunten. Lokeren-Temse heeft meer ervaring in de ploeg en veel supporters achter zich, laat ons vooral ervoor zorgen dat we – als het bescheiden Zelzate – fier het terrein kunnen verlaten.”

P