Alexander Maes (30) is een naam die wellicht bij de meeste fans een belletje doet rinkelen. De creatieve middenvelder verdiende zijn strepen in 1B bij Beerschot en Lierse Kempenzonen. We zijn dan ook zeer opgetogen met zijn komst voor de komende twee seizoenen.

Al van kleins af stond Alexander te boek als een groot talent. Op jonge leeftijd werd hij bij zijn regionale club Rekem weggeplukt door Fortuna Sittard, waarna hij zijn jeugd vervolmaakte bij Standard. Zijn eerste ervaring als profvoetballer deed de technisch vaardige middenvelder op bij het Nederlandse Willem II, al bleef de grote doorbraak daar uit.

Na omzwervingen bij Hades en Cappellen (destijds Derde Klasse) maakte hij in 2016 de overstap naar het ambitieuze Beerschot-Wilrijk. Met de Ratten maakte hij in zijn eerste jaar de promotie mee van Eerste Nationale naar 1B. Vervolgens maakte Alexander als basisspeler twee verloren promotiefinales mee, maar de derde keer was het wel prijs: Beerschot promoveerde zo naar de hoogste klasse. Ondanks zijn aandeel bij de titel in 1B werd zijn overeenkomst op het Kiel niet verlengd.

Na een kort buitenlands avontuur bij FC Arges in Roemenië ging Alexander aan de slag bij Lierse. Daar werd hij meteen ontpopt tot aanvoerder van het jonge, (vooral) Belgische elftal. Voor Nieuwjaar was zijn aandeel met 2 doelpunten en 6 assists in 15 1B-wedstrijden niet min. Na de winterstop werd de overeenkomst in onderling overleg stopgezet, waarna hij het mooie weer maakte bij RC Hades (2e Nationale B). Daar was de spelmaker belangrijk in de redding van de Limburgers. Nu kiest Alexander voor het project van Lokeren – Temse.

Alexander aan het woord:

“De reden dat ik voor Lokeren – Temse kies is heel simpel: het is een club met veel ambitie. Bij Lierse miste ik dit toch een beetje. Op Daknam speel ik op een mooi veld, voor veel supporters en in een stadion dat historie ademt. Tijdens mijn gesprekken voelde ik meteen een goede klik. Het helpt ook dat ik jongens als Mathias Schils, Youssef Boulaouali en Simon Vermeiren ken. Ik hoop dit team rust en creativiteit bij te brengen, gecombineerd met werkkracht. Ik probeer steeds verticaal te voetballen en voor de nodige steekpasses te zorgen. Ik hoorde dat de supporters zeer fanatiek zijn en ik vind het geweldig dat ze dat in tweede nationale kunnen opbrengen. Ik hoop dat we op het veld het verlengde van de fans kunnen zijn. Ik kijk er alvast naar uit!”

P