Historiek

In de jaren ’60 van de vorige eeuw spelen twee Lokerse ploegen haasje-over en flirten ze beiden met promotie en degradatie tussen de Nationale en de gewestelijke reeksen. Racing Lokeren speelde over het algemeen iets hoger dan de buren van Standaard Lokeren. Maar geen van beide ploegen had de mogelijkheden om héél ambitieus te worden.Zo groeide de wens bij beide clubs tot een fusie. En eind juni 1970 is de samensmelting een feit: Sporting Lokeren is de nieuwe club, met het stamnummer 282 van Racing. De nieuwe fusieclub vindt voortaan zijn thuishaven in het gemeentelijke Sportstadion aan de Daknamstraat.Adhemar Goeters wordt de eerste voorzitter. Grootvader van de huidige eerste voorzitter van Sporting Lokeren-Temse, Hans Van Duysen.Als snel klom Sporting op tot hoogste klasse van het Belgische voetbal. En kende fantastische momenten zoals de 2-1 thuiszege tegen het grote FC Barcelona. Een bekerfinale tegen Standard Luik en verschillende Europese deelnames.In 1993 degradeerde KSC een eerste keer. Maar in 1996 speelde het alweer kampioen om daarna weer vele jaren op het hoogste niveau mee te draaien.De absolute topmomenten waren de verovering van de Beker van België in 2012 en in 2014.Daarna kwam er terug een verval. En Sporting Lokeren, met stamnummer 282, zou 50 jaar geworden zijn op 22 juni 2020. Helaas liep het niet zoals gewenst en een faillissement was uiteindelijk onvermijdelijk.
U kan hierover alles nalezen in het boek “50 jaar Sporting Lokeren” van Peter Laureys, Bert De Backer, Filip Baeke en Tim Combel (zie afbeelding onderaan). Het is verkrijgbaar in onze Clubshop.Door een samenwerking tussen KSV Temse en enkele sterke Lokerse schouders werd al snel op 22 april 2020  een nieuwe club wordt boven de doopvont gehouden : Sporting Lokeren-Temse.

KSV Temse is bij de KBVB aangesloten met stamnummer 4297 en heeft blauw-wit als clubkleuren. KSV Temse ontstond in 1945 uit de fusie van twee clubs: FC Temsica en Temsche SK. Meer dan een halve eeuw speelde de club in de hogere provinciale reeksen tot men bij het begin van de 21ste eeuw naar de nationale reeksen opklom. Sinds 2005 speelde het onafgebroken in nationale, met de promotie naar 3e klasse in 2010 als hoogtepunt. Het ontwikkelde zich daar tot een stabiele amateurclub. Maar ook Temse had, zoals zo vele voetbalclubs, weinig overschot om nog een lang  leven te kunnen leiden. En zo werd een samenwerking met Lokeren aangegaan.Meer informatie over het nieuwe verhaal.

In 2022 werd KSC Lokeren-Temse kampioen in 2e Nationale (2e amateurreeks). En momenteel speelt het bovenaan in 1e Nationale.Onze historiek met alle wedstrijden sinds 1970, alle spelers, kaarten, doelpunten en veel meer is weer helemaal beschikbaar.Ontdek en geniet van deze geweldige bron aan informatie:

Seizoen per seizoen
Tegenstanders
Sporting Europees
Zoek resultaten

P