We tellen af naar komende zondag, want de eerste wedstrijd van het seizoen met inzet staat op de agenda. Het bekeravontuur gaat van start en onze tegenstander in de tweede ronde is KFC Nijlen. We stellen jullie de Antwerpse derdenationaler alvast voor.

KFC Nijlen heeft deze voorbereiding nog geen enkele oefenwedstrijd verloren en zij hebben deze trend onmiddellijk doorgetrokken in hun bekerverhaal. Zij schakelden in de eerste ronde KVC Wijnegem (3e provinciale) uit met 0-3.

Clubgeschiedenis
We gaan terug naar het jaar 1927, daar werd de oorspronkelijke basis gelegd voor het huidige KFC Nijlen onder het stamnummer 1065. Ondanks de grote concurrentie op het Nijlense grondgebied zou FC Nijlen de oudste en meest succesvolle club worden. Ze vertoefden verschillende seizoenen in bevordering en behoorde daar steevast tot de subtop. Na 2 decennia nationaal voetbal, degradeerde de club naar de provinciale reeksen. De club werd een verstokte middenmoter en schipperden steeds tussen 1e provinciale en 3e nationale reeks.

Na 10 seizoenen in provinciale komt KFC Nijlen in het seizoen 2014/15 opnieuw piepen, de Antwerpse club promoveerde opnieuw via de eindronde uit 1e provinciale naar 3de amateur. De hoogste behaalde plaats sinds hun terugkeer is in het seizoen 2017/18 waarin zij 7e werden met 45 punten. Afgelopen seizoen eindigde Nijlen in de middenmoot, waardoor het ook deze jaargang uit zal komen in 3e Nationale.

Gekende gezichten
Bij de spelers van KFC Nijlen zitten geen grote namen, maar we vinden wel Gianni Van den Buijs terug, de zoon van Stan Van den Buijs die assistent-trainer was bij Standard Luik en KAA Gent. Het voetbalbeestje zit duidelijk in de familie. Al zal Gianni zijn broer bekender in de oren klinken, Dario Van den Buijs speelt momenteel voor RKC Waalwijk in de Nederlandse Eredivisie.

De meeste ervaring vinden we terug op de bank bij KFC Nijlen onder de vorm van de T1. De trainer van blauw-wit is Kenny Thompson. De linksachter speelde maar liefst 188 matchen op het hoogste niveau bij 5 verschillende clubs. De Lokerse aanhang zal hem zich het best herinneren door zijn passages bij de rivalen Germinal Beerschot en KAA Gent. Kenny werd een cultheld in voetbalminnend Vlaanderen door zijn uitspraak “En akikdadoen ist rood” na de wedstrijd tegen SV Zulte-Waregem.

Voor Youssef Boulaouali, Alexander Maes en Simon Vermeiren zal deze match iets specialer zijn dan anders. Zij deelden namelijk de kleedkamer met Kenny Thompson tijdens hun periode bij Beerschot-Wilrijk.

Door een zware knieblessure stopte Thompson met voetballen op 32-jarige leeftijd en begon in het seizoen 2018/19 zijn trainerscarrière als assistent-coach bij KFC Nijlen. In december 2018 werd hij hoofdtrainer van de club. In het dagelijkse leven is Thompson ook actief in de sportwereld als Personal Trainer.

Bekende oud-spelers
De tot ridder geslagen Raymond Ceulemans voetbalde een tijd voor FC Nijlen en werd in 1958 ontdekt door Beerschot. Al zou Raymond zijn voetbalschoenen inruilen voor een keu. Hij werd Europees -en Wereldkampioen driebanden in 1986,1987 en 1990. Hij is de enigste biljarter die ooit de verdienste “sportman van het jaar” in ontvangst mocht nemen.

Er zijn in voorverkoop reeds 100 tickets verkocht voor zondag! Je kan vooraf jouw ticket kopen via lokeren.roboticket.com of zondag vanaf 15u aan het loket.

 

P