Wedstrijdverslag :

Eerste helft.

Na een rustig begin is het Sporting dat in de 3de minuut een goede kans wist te versieren na knap samenspel tussen Laurens, Van Moerzeke en De Man die net niet kon afwerken. Al snel daarna wist de lokale doelman een schot van Boulaouali uit zijn net te ranselen. Sporting kwam met duidelijke intenties op de mat. In de 11de minuut trapte onze kapitein Van Moerzeke van buiten het doelgebied maar net over. Met de inbreng van Mestdagh en Schils leek Sporting de bal veel beter in eigen rangen te kunnen houden. In het begin van het 2de kwartier wist de thuisploeg de wedstrijd in evenwicht te brengen. Sporting prikte 1 keer tegen maar zonder veel gevaar. In minuut 25 echter wist de thuisploeg een corner te versieren die rechtstreeks op de lat werd gemikt. Bij de eerste kans van Petegem kwamen we meteen goed weg. Sporting antwoordde gevat met een diepe pas van Schils op van Moerzeke, maar zijn schot was niet hard genoeg om de doelman te verontrusten. Even later haalde Janssen zijn buskruit boven maar de bal zoefde ver over. In minuut 32 stond de boel even op stelten. Bij een snelle tegenprik van Lokeren werd Boulaouali neergewerkt maar geen enkele van de refs had blijkbaar iets verkeerd gezien of helemaal niks gezien. Boulaouali kon echter wel verder na verzorging. Lokeren bleef prikken uitdelen maar slaagde er niet in om de thuisdoelman echt te verontrusten. Verder gebeurde er niet veel tot aan de rust. Rusten dus bij een nul tegen nul. Licht voordeel voor Sporting in het spel en het aantal doelkansen maar de allerbeste kans was wel voor de thuisploeg.

Tweede helft.

Sporting startte met de zelfde 11 aan de tweede helft. In de 47ste minuut kregen we een corner tegen die door de kapitein Davy Joye enig mooi rechtstreeks werd binnen gekruld. Volgens de lokale aanhang de 2de keer dit seizoen dat hij daar in slaagt. In minuut 52 opnieuw alarm in de Sporting defensie na een knappe steekbal maar onze doelman was net op tijd aan de bal. Even later kwamen we opnieuw goed weg wanneer Deneve al liggend op het nippertje met het hoofd de bal wist te beroeren. Net genoeg om de angel uit de aanval te halen. In deze fase van de wedstrijd moesten we de wet van de sterkste ondergaan. Na een uur werd De Man vervangen door Ben Omar. Even later is het echter opnieuw Petegem die de neus aan het venster stak maar een knappe redding van Merckx voorkwam de dubbele voorsprong. Bij een uitbraak van Sporting werd Ben Omar langs achter aangelopen. De scheids zag er echter geen graten in tot grote woede van Chris Janssens die prompt een gele kaart inkasseerde. In minuut 67 werd Schils dan vervangen door Barry. Uiteindelijk toch nog eens een mooie poging van Sporting. Nadat Janssen zich knap wist vrij te spelen lanceerde hij Laurens die een uitgemeten voorzet lanceerde waar Gil zijn voet net niet goed genoeg kon tegen plaatsen. Net toen Sporting de wedstrijd in evenwicht leek te gaan brengen lanceerde Petegem een knappe aanval. Met een gemeten voorzet in de rug van onze verdediging werd Vanborm voor Merckx gezet die machteloos was tegen het schot. Een dubbele achterstand was ons deel. Meteen werd Janssen vervangen door Siali. De wedstrijd veranderde echter niet van beeld. Het tempo bleef laag en Petegem ving onze ploeg zonder problemen op. 2 Minuten voor tijd dan toch nog een uitgelezen kans voor Siali die een knap doorzetten van Van Moerzeke niet kon verzilveren maar te zwak besloot op de doelman. Een minuut later plaatste Deneve een vrije trap van ver op de dwarsligger. Het zat ons ook niet mee. Bij een volgende poging van Deneve, opnieuw op vrije trap moest de doelman alles uit de kast halen om de netten proper te houden. Even later dan een snelle counter van Petegem, maar Laurens deed perfect verdedigend werk en voorkwam erger. Telen, duidelijk gefrustreerd door de gang van zaken pakte op het einde ook nog een gele kaart.

De wedstrijd eindigde dan onder luid applaus van de lokale aanhang. De goedgevulde thuistribune kirde van plezier. De overwinning tegen Sporting Lokeren -Temse was een feit. Sporting was de match goed begonnen maar de eerste tegengoal werd mentaal niet verteerd. Een nieuwe nederlaag was ons deel.

 

 


Opstelling Sparta Petegem
: Vandenbossche Tom, Verheuge Kenzo, De Wulf Pieter, Ameys Ralph, Vanborm Rienes, Swennen Gianni, Joye Davy, Van Steenkiste Robbe, Blancke Sam, Vande Velde Thomas, Vanborm Anton. Wisselspelers : Berwouts Lorenzo, Basyn Wesley, Weytens Kenneth, Maes Maxime.

Opstelling Sporting Lokeren-Temse : Merckx Jelle, Mestdagh Niels, Telen Hervé, Van Moerzeke Gil, Boulaouali Didouh Yousseuf, Janssen Toon, De Kuyffer Arno, Schils Mathias, Laurens Stef, De Man Preben, Deneve Gianni. Wisselspelers : Baert Yesten, Barry Sadou, Siali Mohamed, Ben Omar Yassin.

 

 

P