KSC Lokeren-Temse verwelkomt Leo Njengo. De nieuwkomer trainde al een tijdje mee met de hoofdmacht, maar is nu ook daadwerkelijk inzetbaar.

Leo Njengo (27) is een Belgische linksbuiten die zijn jeugdopleiding genoot bij verschillende eersteklassers. Zo was hij bij de U19 van Genk en de U21 van Westerlo en OH Leuven aan de slag. Nadien speelde hij voor eerstenationaler Visé en tweedenationaler Cappellen FC. Daar werd hij weggeplukt door Slavia Mozyr uit de Wit-Russische hoogste klasse, waar hij maar een beperkt aantal keer in actie kwam. Njengo komt transfervrij over van de Wit-Russische club en trainde al geruime tijd mee met de kern van onze club, maar mag pas vanaf 2022 effectief in actie komen voor KSC Lokeren-Temse. Hij kent de groep dus al door en door en is onmiddellijk inzetbaar.

Leo Njengo

“Ik kijk er echt naar uit om met Lokeren-Temse aan de slag te gaan. Ik ben fysiek helemaal in orde, het ontbreekt me alleen wat aan wedstrijdritme. Voor mij is het uitstel door corona eigenlijk een beetje een “goede zaak”. Nu kan ik in de oefenwedstrijden competitieritme opdoen.

Ik heb het nummer 7 toegewezen gekregen, maar pas later wezen ploeggenoten me op de man die dit nummer voor mij droeg. Had ik dat geweten… Ik heb het grootste respect voor Killian Overmeire, laat daar geen misverstand over bestaan. ik zal het als voetballer nooit zover schoppen als hij. Ik hoop dat men mij dit nummer niet kwalijk neemt, of dat men van mij prestaties verwacht op zijn niveau. Want eerlijk, we zijn helemaal niet te vergelijken. Ik ben wel op verschillende plaatsen inzetbaar, maar zijn positie is daar niet bij. Hoe dan ook, ik kijk er enorm naar uit om voor deze club te mogen voetballen. De achterban maakt op mij een enorme indruk. Ik wil die mensen niet ontgoochelen.”

Welkom Leo!

Voor een kort kennismakingsfilmpje, ga naar onze sociale media!

 

P