KFC Lommelse SK

1 - 0

Sporting Lokeren

logo KFC Lommelse SK
Seizoen:
1999-2000
Datum:
07/08/1999
20:00:00
Scheidsrechter:
Mauro Luigi
Toeschouwers:
4000
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Lokeren startte de milleniumcompetie met een verrassende opstelling: zowel Van Haezebrouck, Abouo en Zere in de verdediging, Nikcevic en Kimoto in de spits. Dit resulteerde ecter niet onmiddellijk in kansen. In een evenwichtige maar zwakke eerste helft zagen we langs beide kanten weinig mooie acties laat staan kansen. Een halve omhaal en een schot voorlangs van Penicka, een kopbal van Staelens en enkele reddingen van Dabanovic waren zowat het enige waarvoor de honderden meegereisde sporting supporters de handen op elkaar kregen. Kimoto en Nikcevic zaten in de greep van hun verdedigers en kregen nauwelijks bruikbare ballen aangespeeld. Een logische 0 - 0 ruststand dan ook , waarmee beide ploegen genoegen leken te nemen.

Na de rust geen wijzigingen in de opstelling van beide ploegen. De kwaliteit van de koffie in de Lommelse kleedkamer was blijkbaar van een beter niveau want Lommel nam na de pauze het inititief en zette Lokeren onder druk. Uitgespeelde doelkansen leverde dat niet op en het niveau van de wedstrijd bleef laag. Reynders bracht dan Kozak en Budka in, wat Lokeren toch wat meer slagkracht leek te leveren. In de zone van de waarheid kwam men wel elke keer een voetje tekort en liep het echter telkens fout. Lokeren ontsnapte nipt aan de 1 - 0 toen Janssens een bal van de doellijn moest keren, de rebound werd naast geschoten.

Daerden besloot hierna de Poolse oude vos Waligora in te brengen. Een gouden wissel zo bleek, want nog geen minuut later kon hij Van Haezebrouck op snelheid uitkappen en deze keer was Dabanovic kansloos ... 1 - 0. Na de 1 - 0 probeerde Lokeren nog wel - beste kans nog voor een sterke Janssens met een vluchtschot , op voorzet van Kozak - maar de bal werd in extremis gepakt door de Lommelse keeper.

Reynders heeft dus wel nog wat timmerwerk aan de ploeg, want al bij al zagen we een bleek Lokeren aan het werk. Volgende week zondagavond is er reeds een herkansing met de topper tegen Club Brugge. Stefaan Roets en Tim Combel

P