KRC Harelbeke

1 - 6

Sporting Lokeren

logo KRC Harelbeke
Seizoen:
2000-2001
Datum:
10/12/2000
15:00:00
Scheidsrechter:
Willems Pascal
Toeschouwers:
3500
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Een tip alvast voor alle mensen die van plan zouden zijn om in de toekomst ooit nog de verplaatsing naar het Forrestierstadium te maken: volg de pijlen niet! Vanaf de afslag op de E17 duiden enkele borden de (zogezegde) weg aan; jammer genoeg ontbreekt één bord op een nogal cruciale plaats, wat heel wat Sporting supporters op het verkeerde been zette... Of stond onze radio misschien te luid in de wagen en hoorden wij daardoor het eerste Lernout & Hauspie sprekende wegwijzerbord niet?
Uiteindelijk bereikten toch nog heel wat Sporting supporters het stadion in Harelbeke. En iedereen stond deze keer gezellig in hetzelfde vak, wat toch voor de nodige sfeer zorgde. Sporting start zoals verwacht met geen Belgen in de ploeg. Harelbeke start goed met een vrije trap van nieuwkomer Barka, die mooi uit de winkelhaak wordt gehaald door Zitka. Sporting prikt wel terug, maar het is toch Harelbeke dat in de beginfaze opnieuw gevaarlijk is via die andere nieuwkomer Eyjolfsson. Die trapt een scherpe counter van Harelbeke van dichtbij in eerste instantie nog op Zitka, maar kan de rebound vallend binnenduwen. Een scenario dat niemand had verwacht, want alle Sportingfans waren duidelijk gebrand op een eerste uitoverwinning. Maar de bal hangt in de netten en Harelbeke leidt met 1-0. Sporting is wakker geworden en legt de mooiste combinaties op de mat. Er komen ook kansen, maar o.m. Gretarsson verzuimt om de bal tegen de netten te trappen. Halfweg de eerste helft is het toch raak. Kristinsson en Bangoura zijn betrokken in een mooie één-twee; de laatste draait zich vrij en krult de bal in de rechterwinkelhaak. Sporting verdiend op gelijke hoogte, en het gaspedaal blijft ingedrukt. Harelbeke komt er niet meer aan te pas, maar het duurt toch nog tot net voor rust vooraleer Sporting op voorsprong klimt. Vanic kapt een man uit en kan vrij oprukken naar doel. Een mooie knal in de linkerbenedenhoek is onbereikbaar voor Franky Frans en Sporting gaat meteen de rust in met een 1-2 voorsprong. Na rust lijkt het er even op dat Sporting Harelbeke in de wedstrijd gaat laten komen. Zitka moet twee keer gepast tussenkomen en heeft duidelijk last van de gladde bal. Sporting kan er nog even uitkomen via een vrije trap. Vanic achter de bal en die maakt prachtig zijn 2e doelpunt van de middag. Daarmee is de ban duidelijk gebroken en de wil van de Harelbeekse ratten ook. De ingevallen De Beule kan oproepen naar de ongelukkige Franky Frans, die het die 2e helft zwaar te verduren had met de Sporting spionkop in zijn nek: 1-4. De wedstrijd is dan al lang gespeeld als Sporting nog een strafschop versiert. Even een opstootje tussen Vidarsson en Zere, maar het is uiteindelijk Patrice - die iets wil bewijzen tegen zijn ex-ploeg - die trapt: op Franky Frans, maar de ingevallen El Bodmossi is goed gevolgd en trapt de rebound binnen: 1-5!
En Sporting gaat door; Gretarsson krijgt de bal prachtig aangespeeld en kan alleen op Franky af; Arnar werkt al even prachtig af, wat de stadionomroeper "Eén-Zes, miljaarde dju" ontlokt... Een eerste uitoverwinning, en wat voor één. Sporting was eigenlijk de enige ploeg op het veld, en had het echt aan 100% afgewerkt, dan hadden de dubbele cijfers op het bord gestaan. Stefaan Roets

P