Sporting Lokeren

1 - 0

KSK Beveren

logo Lokeren
Seizoen:
2001-2002
Datum:
24/11/2001
20:00:00
Scheidsrechter:
Huyghe Luc
Toeschouwers:
6500
logo KSK Beveren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Heel wat volk van Lokeren, weinig van onze buren uit Beveren. Al kunnen ons gewoon de vraag stellen of die sowieso nog veel supporters hebben.
De Freethielboys, laatste in het klassement, moesten al na drie minuten hun gardier numéro un missen na een contact met Bangoura.
En ook Lokeren moest al snel vervangen. Soley Seyfo mistrapte zich bij het recupereren van een bal. Hij werd vervangen door Davy De Beule.
Eerste doelkansen waren voor SK. Danilevisius zette echter te slordig voor. Een minuut later trapte Theunis op doel, maar Zitka kon in hoekschop werken.
En wat later moest Zitka opnieuw uithalen met een fantastische reflex op een vluchtshot van Danilevisius. En een minut later duwde Daniel alert in hoekschop na een trap van Pehe en even later een pegel van Grondin die op de lat uiteen spatte.Lokeren komt goed weg.
Aan de overkant dan een reuzekans voor Kimoto nadat Bangoura de bal krachtig had gerecupereerd. Papy trapte onbegrijpelijk voorlangs.
Een eerste helft die we van Lokerse kant maar best snel kunnen vergeten.

Bij de rust werd de zwakke Kimoto vervangen door Van Hoey en schoof Vonasek door naar de spits. De eerste grote kans is voor Beveren na een blunder van Helgason die zo maar in de voeten van Zézeto speelde. De verraste Afrikaan trapte echter onbegrijpelijk tegen de paal.
We krijgen in de tweede helft toch meer te zien. Al is het geen mooi voetbal, want er zijn teveel slordigheden, er is dan toch meer spankracht.
Wat Beveren niet kan lukt Lokeren wel : scoren. En niet onverwacht moest het van een middenvelder komen : Runar Kristinsson die vanop rechts de bal krijgt en onhoudbaar binnen knalt : 1 - 0.
Wat later legt Krisinsson af met de borst voor Bangoura, maar die trapt over. En een minuut later kan Sam de bal afsnoepen van een geel-blauwe verdediger. Bangoura stift de bal over Deckers maar het leder springt onderkant lat terug in het veld. Pech, want dan had de match gespeeld geweest. Nu bleef het opnieuw bibberen tot het einde.
Beveren speelde een meer dan behoorlijke partij en verdiende niet te verliezen. Voor Lokeren is het belangrijkste dat de drie punten binnen zijn. Daarmee is het belangrijkste gezegd.


Filip Baeke

P