KVC Westerlo

2 - 4

Sporting Lokeren

logo KVC Westerlo
Seizoen:
2011-2012
Datum:
05/11/2011
20:00:00
Scheidsrechter:
Bourdouxhe Claude
Toeschouwers:
4500
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Lokeren freewheelde tegen Westerlo naar een ruime zege. De thuisploeg kon in het slot alleen maar de eer redden en moet zich nog meer zorgen maken dan het al had. Samen met STVV verliest het de aansluiting onderin het klassement.
Laat de zon in je hart, galmde net voor de aftrap door de luidsprekers. Maar na twee minuten werd het boven Het Kuipje al meteen nog wat donkerder. Na een eerste dreiging van Leko gaf Tshimanga, spelend als een halve linksbuiten, de bal binnendoor mee met De Pauw, die in één tijd koeltjes onder Deelkens afwerkte.

Dekelver liet enkele keren na om een ploegmaat voor doel te bedienen, maar gevaarlijker dan dat kwam Westerlo in de openingsfase niet uit de hoek. Het was Deelkens die een ongevaarlijk schot van Overmeire met meer geluk dan wijsheid in hoekschop verwerkte.
De eerste kans voor Westerlo kwam er halverwege de eerste helft, maar Arbitman besloot met links op Copa, die wellicht blij was eens een bal te zien. De Westelse kemphaan weerklonk intussen bij de doelpunten van Lierse tegen OHL, waardoor de moed nog meer in de schoenen van de thuisploeg zakte. Deelkens ranselde nog eens een schot van Persoons uit de bovenhoek

Lokeren kwam zonder veel moeite voor het Westelse doel. Leko trapte vanaf rechts uit stand een voorzet op maat voor Persoons, die Vanaudenaerde in de lucht te grazen nam en knap in de verste hoek binnenkopte. De 0-2 nog voor de rust was dramatisch voor de thuisploeg, en bovendien moest Owusu met een blessure naar de kant.

Van slecht tot belabberd

Zo slecht als Westerlo de eerste helft afsloot, zo belabberd startte het aan de tweede. Supporters stroomden nog volop binnen toen Deelkens het schot van Leko moest lossen en Tshimanga de bal over de lijn duwde voor de 3-0. Daarmee was de kous niet af. De Pauw was nog mild toen hij van zo'n vijf meter miste, maar Harbaoui daarentegen was onverbiddelijk en kopte de voorzet van Gueye in doel.

Westerlo zette dan maar alles op alles en milderde nog. Eerst knikte Wils een corner zonder het goed te beseffen knap voorbij Copa en even later verschalkte Arbitman op voorzet van Marcao de doelman op eenzelfde manier. Daar bleef het bij.

Lokeren kreeg vorige week een tik van Kortrijk, maar deelt er nu zelf een uit. En die komt hard aan in Westerlo. Door de zege van Lierse ontstaat er een kloofje in de bodem van het klassement. De Kempenaars zijn nu samen met STVV de rode lantaarn, en met een verplaatsing naar Genk oogt de toekomst weinig rooskleurig.Verslag sportwereld.be

P