KV Mechelen

2 - 1

Sporting Lokeren

logo KV Mechelen
Seizoen:
2012-2013
Datum:
08/12/2012
20:00:00
Scheidsrechter:
Dierick Christof
Toeschouwers:
9500
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Na een record van zeven zeges op rij sputtert de Lokerse motor. Het bekeravontuur eindigde tegen AA Gent en na de nederlaag tegen Genk was ook KV Mechelen te sterk voor de Waaslanders. Malinwa wipt zo over AA Gent naar de tiende plaats. Lokeren blijft derde.
Een gehavend Lokeren miste naast de geblesseerde Taravel en de geschorste Harbaoui ook coach Peter Maes op de bank.  Bij Malinwa dropte Harm Van Veldhoven de pas herstelde Steven De Petter meteen in het elftal. Hij verving de geblesseerde Destorme.

Lokeren zag zijn zegereeks vorige week gestopt tegen Genk en zocht eerherstel in Mechelen. Na een ongevaarlijk schot van Saglik kreeg De Petter de eerste grote doelkans van de partij. Op voorzet van Cordaro kopte hij het leer binnen het bereik van Copa. De bezoekers reageerden gevat en Malinwa mocht een kaarsje branden omdat het op het kwartier aan een achterstand ontsnapte. Pacovski tikte een schot van Patosi tegen de lat, waarna Mokulu zijn poging van de lijn zag gekeerd. Nog was het gevaar niet geweken want in dezelfde fase zag ook Patosi zijn tweede kans afgeblokt.

Na een prima steekballetje van Pedersen bediende Henkens Iddi, die de 1-0 tegen de netten prikte. Vieren kon de Ghanees niet, want hij blesseerde zich bij die fase en moest eraf. Enevoldsen was zijn vervanger.

Listig lobje Henkens
De fans hoopten op een even spannend tweede bedrijf, maar na amper vijf minuten leek de match gespeeld. Na een prima tegenaanval via Pedersen en Cordaro tikte De Petter de bal tot bij eindstation Henkens, die Copa met een listig lobje kansloos liet. Lokeren putte nog hoop uit een beauty van Milos Maric, maar zag zijn gelijkmaker van diezelfde Maric op de lat stranden.

verslag sportwereld.be

P