Stadion

Het Daknamstadion dankt zijn naam aan zijn ligging. Het is namelijk net gelegen in de kleinste deelgemeente van Lokeren : Daknam.

De eerste tribune is gebouwd in 1956. Er was plaats voor 600 à 700 mensen.
Toen werden er hondenkoersen georganiseerd en aan atletiek en amateurvoetbal gedaan !

Bij de fusie tussen Racing en Standaard Lokeren werd op zoek gegaan naar een nieuwe lokatie. Het stedelijk stadion in Daknam was op dat moment vrij en vormde dus meteen de nieuwe thuishaven van de kersverse fusieclub. De eerste grote verbouwing is er pas gekomen 4 jaar na het ontstaan van Sporting Lokeren. Er is begonnen in 1974 met verbouwingen en het bijzetten van nieuwe tribunes.

Ooit telde het stadion een capaciteit van 18.000 toeschouwers (ten tijde van de Europese topmatchen tegen o.a. Barcelona in 1976).
Momenteel (cijfers protocolakkoorden 2007-08) telt het stadion nog 5120 zitplaatsen en 4440 staanplaatsen. Hoe het stadion er in de periode voor 2000 uitzag kunnen we u aan de hand van een foto-overzicht tonen.

Sinds 2000 is nog heel wat veranderd aan het Daknamstadion. De eretribune werd uitgebreid en vernieuwd, staanplaatsen in de bovenste tribunes werd vervangen door nieuwe zitplaatsen, de Laurenti-feestzaal vergrootte de commercïele mogelijkheden van het stadion drastisch,... Voor deze verbouwingen hebben we een speciale pagina met een foto-overzicht van de vorderingen voorzien.

In 2005 werden de afsluitingen rond het veld weggehaald en werd het voetbalveld zelf heraangelegd als semi-kunstgrasveld. Ook deze werkzaamheden kunt u een speciaal foto-overzicht bekijken.

luchtfoto van de vernieuwde Daknamstadion

Logo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell