20:00:00
Jordens Peter
4625
logo Germinal Beerschot Antwerpen

De Sporting supporters hadden zwarte ballons in petto om hun ongenoegen te uiten tegenover de plannen die voorzitter Lambrecht koestert om Germinal Beerschot over te nemen en van Lokeren een satelietclub te maken. Met veel sfeer langs beide kanten kregen we onmiddellijk een aangename start van deze toch wel geladen partij. Via een ingestudeerd nummertje bij een vrije trap, die vertrok en eindigde bij Runar Kristinsson, kwam Sporting al vrij snel op voorsprong : 1 - 0.
Lokeren had de bovenhand met fris voetbal. Een hardwerkende Vidarsson trapte vanop afstand, Da Silva weerde af. Nauwelijks later een voorzet Kristinsson tot bij Gretarsson en die plaatste het leder maar net voorlangs. Na 26 minuten was GBA voor het eerst heel dicht bij een doelpunt. Bangoura stond echter nog goed opgesteld op de doellijn om de gelijkmaker te voorkomen. Luciano Da Silva redde een verrassend schot van Gretarsson. Een mooie actie van Snelders op rechts leverde bijna de 1-1 op. Lokeren reageerde met een prima beweging van Bangoura, maar diens schot was niet hard genoeg en werd door Da Silva in hoekschop gewerkt.
Nauwelijks een minuut later ging de Beerschotgoalie in de fout, hij verspeelde knullig de bal aan Bangoura en haalde de Guinees neer : strafschop en een rode kaart. Gretarsson zette de penalty om : 2 - 0. En dat was ook de ruststand.

Na de pauze behielden de Waaslanders duidelijk de bovenhand. Ei zo na ging Obodai nog een handje helpen door een scherpe voorzet van Davy De Beule in eigen doel te werken. Gelukkig voor GBA ging de bal net naast. In de 65e minuut dan een mooie aanval vanop rechts, voorzet van Christian Van Hoeylandt tot bij Kristinsson die aflegde met de borst tot bij Gretarsson, de Ijslander kapte zich mooi vrij maar trapte dan nipt over en naast.
De moegestreden Van Hoeylandt werd dan na een prima partij vervangen door Zoundi. Die laatste zorgde bijna voor de 3-0, zijn schot wordt nog door Bangoura over de lijn getikt. De goal wordt echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Het loopt in alle linies uitstekend. Op het middenveld is er de Ijslandse as Vidarsson-Gretarsson en Kristinsson, op de flanken de belgen De Beule en Van Hoeylandt en achteraan een solide rots in de branding : Katana. Met naast hem de snedige Ibrahim Conté. De verdediger met het nummer twee rukte af en toe ook op naar doel. En hoe ! We zagen twee maal een fantastische run waarbij hij 4 à 5 Beerschot spelers in de wind zette. Jammer genoeg gingen zijn schoten telkens nipt naast. De derde goal leek er nog makkelijk te komen wanneer Vidarsson een penalty mocht omzetten. Arnar besloot echter te zwak op doelman Verbist. Uiteindelijk kwam de verdiende treffer er toch via Sambegou Bangoura.
Germinal kon dankzij Kpaka en onoplettendheid bij Sporting nog de eer redden. Maar de zege was voor Sporting Lokeren. Een duidelijke en verdiende overwinning. En daarmee blijft Sporting aan de leiding van de nog jonge competitie. Filip Baeke