18:00:00
Ver Eecke Johny
7000
logo Standard Liège

beeld vorige wedstrijd Een week na de stunt tegen Brugge krijgt Sporting alweer een topper over de vloer. Moreira en co strijken neer op Daknam en komen mits winst opnieuw aan de top van de rangschikking. Lukt het dit jaar dan toch voor de Luikenaars?
beeld vorige wedstrijd Standard begint gretig aan de wedstrijd. Onyewu kan na 3 minuten moederziel alleen voor doel koppen, maar Milo bevestigt zijn bloedvorm en ranselt de bal in 2 keren in hoekschop. Enkele minuten later staat Rapaic aan het kanon bij een vrije trap, de bal gaat over. Diezelfde Rapaic kan Van Hoey ongestraft een slag verkopen bij een wilde armbeweging; de lijnrechter staat er vanop een metertje naar te kijken... Lokeren komt er nauwelijks aan te pas, Runje zal het best koud hebben gehad in de eerste helft. Een vrije trap van Geraerts wijkt af, Dembele trapt voor Standard uit de tweede lijn. Na een goed kwartier komt Lokeren toch eens piepen: Bance kan doorkappen tot Camara, die zich vastloopt in de rood-witte defensie. En de beste kans voor Lokeren komt er na een splijtende counter die Filipovic helemaal vrij zet op links. Predrag heeft vrije weg naar doel maar zijn voorzet gaat onbegrijpelijk ver naast en over: weg kans. Ook Standard valt wat stil naarmate de match verder kabbelt. Tchite zet na een mooie individuele actie Rapaic nog eens tot trappen, maar zonder gevaar. Runje moet dan toch eens tussenkomen. Hij ontzet een voorzet buiten het strafschopgebied met het hoofd. Camara probeert nog een achterwaartse lobal, maar Runje is tijdig terug. 0-0 en hopen op beter na de warme koffie. beeld vorige wedstrijd Niet veel beterschap na rust. Lokeren lijkt de eerste minuten iets aanvallender te starten met uitbraken van Filipovic op links. Maar Predrag is niet in zijn dagje en echte doelkansen blijven uit. Een dubbelpas tussen Madi en Kristinsson geeft even wat hoop, maar de bal botst te ver van de voet van Madi. En dan sterft het Lokerse geweld weer uit. Standard komt terug meer opzetten. Maar Milo houdt opnieuw - net als tegen Brugge - zijn netten schoon. Halverwege de tweede helft redt hij eerst een kopbal van Tchite, redt hij een schot van Conceicao en ranselt hij ook een vallende voorzet uit doel. Voor de rest is er bedroevend weinig te noteren. Vlak voor affluiten wordt Bance - alleen op weg naar doel - onterecht afgevlagd voor buitenspel. En in de tegenaanval valt er bijna een doelpunt aan de overkant, maar Milo wijkt niet en redt ook de laatste doelpoging. beeld vorige wedstrijd 0-0 is al bij al een terechte uitslag voor deze tegenvallende wedstrijd. Standard had het meeste balbezit en was voetballend de betere ploeg. Maar ook de rouches kregen nauwelijks kansen en de weinige kansen die er waren stuitten op de onvermijdelijke Milojevic. Alle foto's : Guido Van Damme - http://www.tphotoshopken.info