19/05/2013
20:00:00
Wouters Luc
12600

In Standard-Lokeren stond er op papier niets meer op het spel, maar toch zorgden beide ploegen voor een aangename pot voetbal. Standard-doelman Anthony Moris moest al na drie minuten aan de slag op een schot van Mokulu. Twee minuten later zetten de Rouches daar een kans via Reza tegenover, maar zonder succes. Even later was het wel raak voor Lokeren toen Mijat Maric raak kopte vanop corner: 0-1. Amper tien minuten later deed Ghoochanejhad Reza het Maric na aan de overkant en hing de bordjes zo opnieuw in evenwicht. Op het halfuur dreigde Standard opnieuw, maar Marquet plaatste het leer net over doel. Zes minuten voor rust kreeg Lokeren nog maar eens een hoekschop: Taravel werd helemaal alleen gelaten en mocht vrij inkoppen: 1-2. Twee minuten later was de Standard-defensie opnieuw niet bij de les. Dit keer was het Sergio Dutra die ongedekt kon binnen tikken: 1-3 op slag van rust. Comeback Standard Standard hing nog niet in de touwen want meteen na rust profiteerde Arslanagic van een twijfelende Lokeren-doelman Lazic om de aansluitingstreffer in doel te stiften. Een kwartier later moest Lokeren zelfs helemaal van vooraf aan opnieuw beginnen want de Rouches kwamen op gelijke hoogte dankzij Michy Batshuayi: 3-3. En nog was de rode storm niet gaan liggen want met nog 18 minuten op de klok kapte diezelfde Batshuayi zich vrij in het Lokerse strafschopgebied om daarna de bal enig mooi tegen de netten te plaatsen: Standard van een 1-3-achterstand naar een 4-3-voorsprong. Standard was al zeker van de finale tegen AA Gent, maar springt dankzij deze overwinning in de eindstand nog over Racing Genk naar de vierde plaats.verslag sportwereld.be