20:30:00
Delferiere Sébastien
7995
logo RSC Anderlecht

0' - Jore Trompet vervangt Koen Persoons, die vandaag helaas zijn zus verloor. Heel veel sterkte aan Koen en de ganse familie.
1' - Na een minuut stilte ter ere van Lien Persoons heeft Anderlecht de wedstrijd op gang getrapt.
4' - De toon is gezet. Bal halve meter achter de doellijn, 3 arbiters zien niks.
10' - Eerste kans. Mbokani gaat voorbij Taravel, Lazic pakt.
13' - Lokeren met de neus aan het venster. Mokulu klimt niet hoog genoeg.
13' - yellow Gele kaart voor EL MOUATAZ Hassan (LOKEREN)
17' - Mooie actie Suarez met een al even goede voorzet. Mbokani klimt hoog en kopt, Lazic tikt over.
18' - Schot De Zeeuw, ver over doel.
19' - Vrije trap Leko op een leuke plek. Maar Ivan zet hem te hoog en ver.
24' - Doorsteekballetje van Harbaoui, Mokulu kan net niet bij de bal.
25' - goal Doelpunt ANDERLECHT - KLJESTAN Sacha
25' - Vrije trap Jovanovic, de bal wordt doorgekopt en Kljestan kan aan de tweede paal vrij binnenkoppen.
31' - Voorzet Galitsios, Mokulu tikt over.
35' - Fout op Mokulu van Deschacht. Strafschop Lokeren.
35' - yellow Gele kaart voor DESCHACHT Olivier (ANDERLECHT)
36' - Het is besmettelijk. De bal gaat er niet in. Proto-paal houden Anderlecht op titelkoers.
42' - Een Afvallende bal komt voor de voeten van De Pauw. Nill is te verrast en trapt buiten.
45' - Mooie aanval Lokeren, Harbaoui kopt onbegrijpelijk over. Wie de kansen niet afmaakt, krijgt het deksel later nog op de neus.
45' - goal Doelpunt ANDERLECHT - SUAREZ Matias
45' - Flater in de Lokerse verdediging. Lazic had moeten uitkomen maar blijft staan. Maric verliest het duel en Suarez kan overhoeks binnenduwen. Anderlecht op rozen op slag van rust.
45' - Anderlecht begon gretig op Daknam. Tot grote kansen leidde dat niet maar toch kon Kljestan vrij binnenkoppen na doorkoppen van Wasilewski. Lokeren kwam geleidelijk beter in de wedstrijd en kreeg zowaar een strafschop toen Deschacht Mokulu neerhaalde. Proto ranselde de trap van Maric uit zijn doel. Lokeren bleef nu wel komen, en Harbaoui kreeg een reuzenkans met het hoofd maar besloot over. Net voor rust verdedigde Maric - het is niet zijn dagje - nogal zwakjes en kwam ook Lazic niet echt gepast tussenbeide. Suarez nam het kado met beide handen aan en zette Anderlecht op rozen. De wedstrijd lijkt beslist. Kan Sporting nog iets doen in de tweede helft?
48' - goal Doelpunt ANDERLECHT - SUAREZ Matias
48' - Opendeurdag bij Lokeren, Suarez kan vrij voor Lazic aanleggen en scoren.
54' - Goeie voorzet van Lokeren. Proto redt een schot van dichtbij, maar het was zowiezo buitenspel.
59' - inout Vervanging ANDERLECHT - MBOKANI Dieumerci wordt vervangen door DE SUTTER Tom.
61' - Bijna 0-4. Lazic nu wel goed plat op het schot van Jovanovic.
63' - Mooie aanval van Lokeren met een goede pass van Trompet naar Overmeire. Het schot van Killian wordt in corner getikt.
65' - Dennis Praet met een kans. Zijn schot gaat naast.
71' - inout Vervanging LOKEREN - DE PAUW Nill wordt vervangen door FERNANDEZ BALUFO Walter.
72' - inout Vervanging ANDERLECHT - PRAET Dennis wordt vervangen door ODOI Denis.
75' - inout Vervanging LOKEREN - LEKO Ivan wordt vervangen door DUTRA Sergio Junior.
76' - goal Doelpunt ANDERLECHT - DE ZEEUW Demi
76' - De Zeeuw mag vrijstaand hoog in de hoek binnentrappen.
79' - inout Vervanging ANDERLECHT - SUAREZ Matias wordt vervangen door IAKOVENKO Oleksandr.
79' - goal Doelpunt LOKEREN - HARBAOUI Hamdi
79' - Harbaoui werkt via een Anderlechtspeler een corner van dichtbij binnen. De verdiende eerredder voor Lokeren.
88' - goal Doelpunt LOKEREN - TARAVEL Jérémy
93' - Anderlecht wint maar is nog geen kampioen. Op de laatste speeldag mogen ze het thuis uitvechten tegen Zulte-Waregem.