29/09/2016
18:00
Smet Wim
5241

0' - Lokeren moet het vandaag stellen zonder zijn zieke kapitein Killian Overmeire. De Ridder start net zoals tegen Cercle. Ook Terki mag starten samen met Patosi. Bolbat en Jambor verhuizen naar de bank.
3' - Lokeren steekt de neus aan het venster. De ingevallen Patosi wil zich tonen. Lokeren is er een eerste keer dicht bij maar Coelho staat buitenspel aan de verste paal.
5' - Patosi met de goede vrije trap. Joao Carlos kan koppen maar er is gevlagd voor buitenspel
9' - Waasland voor de eerste keer naar voor. Maar de vrije trap wordt door Seck ver naast gekopt.
13' - Seck is er opnieuw bij een Beverse vrijschop. Deze keer met een duwfout.
14' - Gevaarlijke hoekschop van Patosi. De Sutter kopt vanuit de kleine rechthoek over het doel van Koteles.
18' - Tweede Lokerse corner, maar Patosi trapt die bal recht in de handen van Koteles.
22' - Sporting heeft duidelijk het overwicht en het meeste balbezit. Nu nog die kansen creëren...
25' - Tom De Sutter lijkt geblesseerd.
27' - inout Vervanging LOKEREN - DE SUTTER Tom wordt vervangen door MIRIC Marko.
28' - Kans voor de thuisploeg. Opnieuw bij een spelhervatting. Buatu duikt op aan de tweede paal maar kan niet bij de bal om binnen te duwen.
29' - Terki zet zich stevig door op het middenveld en geeft dan de steekpas naar Miric maar die besluit naast het doel.
33' - Even werd het warm in Koteles zijn rechthoek, hij lost een bal, maar geen Lokeraar die er in slaagt om hiervna te profiteren.
35' - Mooie voorzet van Vanzo op het hoofd van Gano. Die komt hem op de binnenkant van de paal en de bal rolt wonder boven wonder voorbij het doel van Copa.
39' - Copa komt goed uit op Vanzo die die prima bediend werd door Schrijvers.
41' - Harde knal van Coelho vliegt net over het doel van Koteles.
45' - Nog één minuutje extra.
45' - RUST :Een gehavend Lokeren krijgt nog een domper te verwerken als ook De Sutter al na 25 minuten moet vervangen worden. Sporting heeft het meeste balbezit, maar de laatste passes komen er te weinig uit. Gano kopt de beste kans van Waasland tegen de dichtste paal maar gelukkig hobbelt die aan de verste paal naast. Ook Vanzo kon nog eens op Copa af en zo herstelde de thuisploeg stilaan het evenwicht.
46' - inout Vervanging W-B - MICHEL Julian wordt vervangen door MARQUET Francois.
50' - De tweede helft is al vijf minuten aan de gang, maar niets noemenswaardig te vermelden.
52' - Coelho wordt zeer zeer nipt afgevlagd voor buitenspel.
53' - Copa moet met een uitstekende zweefsprong uitpakken om de trap van Marquet in hoekschop te duwen.
55' - Vanzo wint het kopduel van Skulason. De bal komt zo bij Schrijvers terecht maar die staat buitenspel.
61' - Vrijschop voor Lokeren op een interessante plek.
63' - Een doorgekopte inworp van skulason gaat door een bos van benen voorbij alles en iedereen.
65' - Penalty voor Lokeren. Miric wordt laat gepakt.
65' - goal Doelpunt LOKEREN - SKULASON Ari Freyr
65' - Skulason zet de penalty koelbloedig om in het midden van de goal en zo komt Sporting op voorsprong.
67' - inout Vervanging W-B - VANZO Floriano wordt vervangen door AMPOMAH Nana Opoku.
70' - inout Vervanging W-B - BOJEVIC Aleksandar wordt vervangen door SCHWARTZ Ronnie.
77' - Coelho nog eens met een poging van ver maar het schot is te zwak om Koteles te verrassen.
82' - inout Vervanging LOKEREN - PATOSI Ayanda wordt vervangen door BOLBAT Serhiy.
83' - Nu een strafschop voor Waasland-Beveren. Carlos krijgt de bal tegen hem, achter zijn lichaam. Onterecht.
84' - goal Doelpunt W-B - SCHRIJVERS Siebe
84' - Schrijvers trapt hem binnen.
87' - Rassoul komt goed ingelopen op een corner van Bolbat, maar hij likt slechts de bal.
93' - De drie extra minuten zitten er bijna op.
94' - EINDE :DE Wase derby eindigt op een gelijkspel. Voor elk een strafschop, maar die van de thuisploeg was bijzonder licht. Leek ons onvrijwillig handspel van Carlos. Hoe dan ook, de score is wat ze is. Niemand die echt tevreden kan zijn.