16/03/2007
20:30:00
Allaerts Paul
7000

Sporting deed een gouden zaak op het Kiel. Met pas de eerste uitzege van het seizoen kon Lokeren als zestiende verder afstand nemen van Beveren en Lierse en even de degradatiezorgen vergeten. Germinal Beerschot, dat zijn vorige drie thuiswedstrijden gewonnen had, begon het best aan de partij. Grote kansen leverde dat echter niet op. Beide ploegen speelden een zwakke eerste helft. Joao Carlos bood Sterchele na een fout de 1-0 op een schoteltje aan, maar Lazic behoedde Lokeren voor een achterstand. Bij Germinal Beerschot kende vooral Cavens een ongelukkige avond. Vlak voor de rust kwamen de Tricolores iets beter in de match en kregen ze enkele kansen, maar ook Mbayo liet een dot van een kans onbenut. We gingen dan ook rusten bij een 0-0 stand. Gelukkig was er na de pauze beterschap te bespeuren. Mbayo maakte al snel na de koffie zijn misser van in de eerste helft goed en schoof de 0-1 onder de jarige Luciano binnen. Lokeren putte moed uit deze voorsprong en vocht voor wat het waard was. Dat leverde op het uur ook een tweede goal op. Na een foutje van De Roeck kon Camara de score verdubbelen voor een met veel inzet spelend Sporting. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar Sterchele zorgde er na een foutje in de Lokerse defensie voor dat we toch nog spanning in de wedstrijd kregen. Germinal Beerschot kreeg nog enkele goede kansen, maar een uitstekende Lazic hield zijn ploeg recht. Het bleef bibberen tot op het einde voor Lokeren. Luciano kwam nog mee naar voren, waardoor Lokeren vrijspel kreeg. Een goal van Camara werd nog onterecht afgekeurd wegens buitenspel, maar de mannen van trainer Muslin gaven de overwinning niet meer uit handen en namen de drie punten mee naar Daknam. (bron:HLN)