De Beloften van Club Brugge komen dit seizoen uit in 1B. Ze zullen hun “thuiswedstrijden” afwerken in het Daknamstadion. Dat werd overeengekomen door de drie partijen: Club Brugge, Stad Lokeren en SC Lokeren-Temse.

De gesprekken hierover werden zopas geofficialiseerd in een overeenkomst die kon worden bereikt na heel constructieve gesprekken. Club Brugge toont zich alvast erg tevreden met deze regeling. Zegt hun Sports Officer Chief Roel Vaeyens: “ Wij kunnen nu onze wedstrijden in een professionele setting organiseren en gebruik maken van de uitstekende voetbalaccommodatie in Lokeren. Wij denken dat alle partijen hier hun voordeel mee kunnen doen.”

Hans Van Duysen, voorzitter van SC Lokeren-Temse, toont zich eveneens tevreden: “Club NXT was vorig seizoen regerend landskampioen in de beloftencompetitie. Het is voor ons een kans om die jonge beloftespelers te helpen in hun ontwikkeling. We durven ook vermoeden dat hun wedstrijden nogal wat interesse zullen kunnen opwekken in de ruime regio. Zo houden we ook de vinger aan de pols bij het professionele voetbal. Het is een hele uidaging, maar wel een die we met enthousiasme tegemoet zien.”

Filip Anthuenis, burgemeester Lokeren: “Club NXT is zeker welkom. De stad werkt hier graag aan mee. Club Brugge is de marktleider in het Belgische profvoetbal. Dat zij hier komen spelen, is een opwaardering voor het amateurvoetbal en kan ook iets extra bieden aan onze jonge spelertjes. Dat de verstandhouding tussen de supporterskernen altijd al goed is geweest, helpt ook. Wij zien dit project met vertrouwen tegemoet.

P