François Fontaine (18) komt Lokeren-Temse versterken op het middenveld. Hij komt over van het teloor gegane SK Ronse.

François Fontaine werd geboren in Soignies (Zinnik), vlak op de taalgrens. Hij voetbalde eerst bij Tubeke en door werkverplichtingen van zijn vader ook twee jaar bij Inter Milaan. Hij debuteerde in tweede nationale bij Rebecque en ging toen naar Ronse. Vooral na nieuwjaar groeide hij daar uit tot een sterkhouder.

Hij kan het best omschreven worden als een nummer 6 of een nummer 8, waar zijn fysieke kracht, zijn sprongkracht en zijn vista het best tot uiting komen. Hij is rechtsvoetig, maar maakt ook werk om tweevoetig te worden. In de onderlinge partij op Daknam trok hij de aandacht van onze club. Samen met zijn nog jeugdige leeftijd een opportuniteit die Sporting niet niet liggen. Op Daknam krijgt hij de kans om zich verder te ontwikkelen.

François Fontaine:

“Als je me een jaar gelden zou hebben gezegd dat ik naar Lokeren-Temse kon komen, ik zou je weggelachen hebben. Ik weet ook wel dat ik dit jaar enorme stappen heb gezet, maar besef dat ik nog veel te leren heb. Ik kan op veel vlakken nog aanzienlijke vooruitgang boeken. Ik sta voor een jaar vol grote uitdagingen: ik maak mijn middelbare school af, ga politicologie studeren aan de ULB en vooral: ik kan naar Lokeren-Temse, een van de mooiste clubs van het land. Ik kan niet wachten.”

P