Komende zondag gaat Sporting Lokeren – Temse op bezoek bij Jong Essevee. Het jonge geweld van Zulte Waregem is een nobele onbekende, al lieten ze hun kunnen al zien door vorig weekend een eerste overwinning te boeken. Onze tricolores hopen hetzelfde te doen, want na een 1 op 6 weet het team van Hans Cornelis wat hen te doen staat. Aftrap in de Elindus Arena zondag om 15u00.

Seizoenstart
Jong Essevee, de naam zegt het al, speelt met jongens louter onder de 23 jaar. Met een vaste kern van 23 spelers zal het team van Frederik D’Hollander – zelf in het verleden een begenadigde spits in 2e en 3e klasse – proberen om het niveau van Tweede Nationale op te pikken.

In de openingswedstrijd van het seizoen werd Jong Essevee meteen met de neus op de feiten gedrukt. Thuis tegen KVK Westhoek kon het de eerste helft gelijke tred houden met de bezoekers. Vooral de snelle omschakeling van de U23 viel op. Na 45 minuten stond het zelfs 1-0 voor de jonkies na een doelpunt van Youssuf Sylla. Na rust schakelde Westhoek een versnelling hoger en toon bleek het toch wat te snel te gaan, want de bezoekers wonnen nog met ruime 1-4 cijfers.

Vorige speeldag nam Jonge Essevee het op in en tegen RFC Wetteren. De beloften van Zulte Waregem kregen na vier minuten al een boost nadat de thuisdoelman aan de noodrem trok en met rood van het veld moest. Kort voor rust kwam Jong Essevee op voorsprong via Tarik El Boutaibe. De bezoekers duwden door en toen op het uur Andres Labie de 0-2 optekende, was de wedstrijd gespeeld. Met een mooie driepunter op zak ontvangen de jonkies zondag Sporting in de Elindus Arena.

Kennismaking
Net zoals Tweede Nationale voor Jong Essevee een grote onbekende is, geldt dat ook omgekeerd. Geen klinkende namen uit het amateurvoetbal, maar wel jonge talenten zullen in deze reeks trachten hun evolutie als speler te versnellen. Bekende namen zijn er dan ook niet echt, al zijn er wel een aantal jongens die tijdens de voorbereiding of zelfs nu nog vaak bij de A-kern betrokken worden. Zo vinden we Lennert Hallaert, Youssuf Sylla, Dylan Demuynck (allen aanvallers) en Lukas Willen (verdediger) vaak terug in de selectie van Mbaye Leye bij Zulte Waregem. Al valt nog af te wachten in hoeverre het team van zondag grotendeels hetzelfde zal zijn dan die van de voorbije twee weken.

Interview Tarik El Boutaibe, speler Jong Essevee én Lokeraar


Zijn naam zal wellicht geen belletje doen rinkelen, maar met Tarik El Boutaibe konden we een rasechte Lokeraar spreken. De 19-jarige aanvaller zette zijn eerste voetbalstapjes bij SKL Doorslaar. Op zijn negende werd hij weggeplukt door Sporting Lokeren, maar amper een jaar later werd reeds de volgende stap hogerop naar Club Brugge gezet. Daar doorliep Tarik alle jeugdcategorieën tot en met de beloften. Sinds vorig seizoen voetbalt de dribbelvaardige spits voor Zulte Waregem. Vandaag is hij nog steeds woonachtig te Lokeren, waardoor de partij van zondag toch wel speciaal is.

  1. Voor Jong Essevee is Tweede Nationale een totaal onbekende reeks. Hoe heb je de eerste wedstrijden ervaren?

We hebben nu nog maar twee wedstrijden gespeeld, maar ik zie wel al meteen dat in deze reeks veel meer ervaring zit dan bij de beloftenreeksen. Echt mannenvoetbal, zoveel is zeker. Ook hebben de ploegen waartegen je speelt veel meer supporters dan bij een doorsnee wedstrijd tussen U21-teams. Zeker ploegen als Lokeren-Temse en Aalst zijn daarbij uitschieters.

  1. Zondag komt Lokeren – Temse op bezoek. Is dit een speciale wedstrijd voor jullie of eentje zoals een ander?

Ja, toch wel speciaal hé, zeker voor mij als Lokeraar. Wij weten bovendien dat Lokeren één van de grote ploegen is in deze reeks en dat ze veel supporters hebben. Daarbij komt nog dat we zondag spelen in de Elindus Arena, dus sowieso is dat iets om naar uit te kijken. Het is wel niet zo dat we anders in die wedstrijd gaan stappen. Zoals elke week gaan we met ons jeugdig enthousiasme voluit voor de drie punten. Ik verwacht een wedstrijd op hoog niveau, zeker met de vele supporters in het grote stadion.

  1. Wat zijn de ambities voor Jong Essevee dit seizoen?

We willen het elke ploeg lastig maken en vooral ons eigen spel spelen. Bovendien hoopt ieder individu binnen onze ploeg om op die manier ooit door te stromen naar het eerste elftal, dat is ons ultieme doel.

P