Komend seizoen zal Hans Cornelis de leiding nemen over de sportieve staf. Na een korte inloopperiode en een eerste kennismaking volgt op donderdag 14 juli de eerste training. Sporting TV nam alvast de tijd om onze nieuwbakken trainer voor de camera te halen.

Hans Cornelis over:

Zijn overstap naar Lokeren – Temse:
“Voor mij was dit geen moeilijke keuze. Aanvankelijk speelde ik met het idee om hogerop te mikken, maar voor mij is deze club sowieso een stap naar omhoog. Ik kon ook T2 worden bij clubs uit de Jupiler Pro League. Ik heb alle opties afgewogen en mijn keuze is op Sporting gevallen.”

Zijn manier van coachen:
“Ik ben een trainer die dicht bij zijn spelers en zijn assistenten staat. Een goede organisatie is belangrijk, maar ik ben van het principe dat je wint als je één keer meer scoort dan de tegenstander. Ik hou van verzorgd en aanvallend voetbal van achteruit, zoals ik ook bij Zwevezele probeerde te brengen.”

De inkomende transfers:
“De contacten met Lokeren kwamen er pas na het seizoen, dus evident waren de meeste transfers al rond. Echter heb ik samen met Steven zeker mijn zeg gehad bij de laatste nieuwkomers. Dat evenwicht zit dus goed. Tijdens de voorbereiding gaan we de huidige kern verder analyseren en kijken of er ergens nog iets nodig is.”

Dit en veel meer kan je bekijken in onderstaande video. Ruim 20 minuten kijkplezier ter kennismaking met onze nieuwe hoofdtrainer. Welkom Hans!

P