Lorenzo Matarrese (25) speelde doorheen zijn jeugdjaren voor verschillende elite-teams, laatst was de centrale verdediger aan de slag bij Rupel Boom. Komend seizoen komt hij onze defensie versterken.

Zijn eerste voetbalpasjes zette Lorenzo bij RSC Anderlecht, waar hij 5 seizoenen voetbalde. Nadien volgden Club Brugge, opnieuw twee jaar Anderlecht, Genk en STVV. Bij de Kanaries maakte de verdediger zelfs even deel uit van de A-kern. Nadien kwam hij in de nationale reeksen terecht, waar hij achtereenvolgens uitkwam voor ASV Geel (2de Nationale), KSK Ronse (2de Nationale) en Rupel Boom (1ste Nationale).

Het afgelopen seizoen kwam Lorenzo slechts enkele wedstrijden in actie op het einde van het seizoen. Een chronische ontsteking aan de enkel – opgelopen op het einde van de voorbereiding – verstoorde zo zijn seizoen grotendeels. Tijdens de laatste wedstrijden was hij onbetwiste basisspeler, waarbij onze club overtuigt raakte van zijn kwaliteiten. Lorenzo kon bij meerdere teams (ook uit hogere reeksen) aan de slag, maar toch werd het Lokeren – Temse.

Lorenzo aan het woord:

“Het klopt dat ik meerdere opties had, maar na een telefoontje van Lokeren was ik al vrij snel overtuigd. De supporters hebben hier hoge verwachtingen en ook ik ben ambitieus. De trouwe aanhang hier speelde zeker mee bij mijn keuze, elke voetballer wil voor een groot supporterslegioen voetballen. Persoonlijk wil ik de ploeg de nodige stabiliteit en organisatie bij brengen.”

P