KSC Lokeren-Temse heeft zich vandaag verzekerd van de diensten van Bart Goossens. De rechtervleugelverdediger komt over van KMSK Deinze dat volgend jaar uitkomt in 1B.

De in Zelzate geboren Bart Goossens (35) kreeg zijn opleiding bij KAA Gent. Hij genoot er zijn opleiding en stond er een aantal keer in het eerste elftal. In 2005 trok hij voor vier seizoenen naar VW Hamme dat toen in tweede klasse uitkwam. In 2008 verkaste hij naar Roeselare. De toenmalige eersteklasser degradeerde in 2010, net op het moment dat Bart Goossens af te rekenen had met klierkoorts. Hij kon naar Standaard Wetteren en speelde twee jaar voor de toenmalige tweedeklasser. Van 2012 tot 2017 was hij sterkhouder bij Lommel United, een andere tweedeklasser. De voorbije twee seizoenen speelde hij voor KMSK Deinze, dat in het seizoen 2019-2020 de promotie naar het profvoetbal afdwong. Hij is in eerste instantie een rechtervleugelverdediger, maar kan ook ingezet worden als centrale verdediger.

Bart Goossens hoort thuis in de filosofie van de nieuwe ploeg. De club zet in op jonge spelers uit de streek (Gil Van Moerzeke, Cyronn De Wilde) en op spelers die een flinke dosis ervaring in het team kunnen brengen (Tjendo De Cuyper en Daniel Rodrigo de Oliveira). Bart Goossens past perfect in dit plaatje, hij woont in Zelzate en kent als geen ander het klappen van de zweep. Hij is ondertussen al de vijfde aanwinst sinds het aankondigen van de fusie.

Bart Goossens:
“Voor mij is dit de perfecte volgende stap in mijn carrière. Ik ben een vriend van Killian (Overmeire (hvdp)) en kwam hem geregeld hier op Daknam aanmoedigen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om deze club weer tot een succes te maken. Ik had onmiddellijk een heel erg goed gevoel bij de mensen van het bestuur. Ik noem ze “realistisch ambitieus”. Een goede start maken wordt cruciaal. Daar gaan we met zijn allen alles aan doen. Ik snak ernaar om met de fans kennis te maken.”

Welkom op Daknam, Bart!

P