Drukke dag vandaag voor de verantwoordelijken van onze jeugdwerking (Sporting Lokeren Foot Academy). De hele dag was er overleg. Eindresultaat: in het seizoen 2020-2021 is er provinciaal voetbal op het jeugdcomplex van het vroegere Sporting Lokeren.

Peter Ringoet was tot vandaag eindverantwoordelijke van het team dat de jeugdwerking de voorbije jaren aanstuurde. Jarenlang heeft dat team met volle overgave en met succes de jeugdopleiding gestalte gegeven. Zij wensen zich evenwel niet meer te engageren in het nieuwe project. Wij betreuren die beslissing maar respecteren die wel. Wij willen hen van harte bedanken voor hun inzet.

Een van hun laatste verwezenlijkingen was het opzetten van een samenwerking met de andere jeugdploegen van de Stad Lokeren. Peter Ringoet en Bart Van den Driessche trokken die kar. Het nieuwe jeugdbestuur, voorlopig bestaande uit Jurgen Van Hille, Ruth Nelis en Geert Van Laere, hebben dat voorbereidende werk vandaag kunnen finaliseren, met dank ook aan onze burgemeester Filip Anthuenis en de schepen van Sport, Marjoleine de Ridder.

Het eindresultaat: vanaf het seizoen 2020-2021 is er provinciaal voetbal op Daknam onder het stamnummer van SKL Doorslaar, ondersteund door KSC Lokeren-Temse. In een later stadium hopen we ook FC Eksaarde en FC Daknam bij dit initiatief te betrekken. De ambitie is niet min: in het seizoen 2021-2022 zal worden gestreefd naar interprovinciaal voetbal.

De samenwerking tussen de Lokerse ploegen was altijd al goed, maar wordt nu nog hechter. Op termijn streven we ernaar om alle Lokerse voetbalclubs op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Maar een goed gebouw steunt op een stevig fundament en dat is vandaag gelegd. Dat wij de Lokerse jeugd op onze terreinen nu al provinciaal voetbal kunnen aanbieden, stemt ons uitermate gelukkig.

P