Zaterdagavond om 20 uur ontvangt Sporting Lokeren – Temse in het Daknamstadion Jong Cercle Brugge. De belofteploeg van de Vereniging draait mee bovenaan het klassement. Halfweg het seizoen lijkt het mee te dingen naar de titel in Tweede Nationale A. We blikken hier alvast vooruit naar de topper.

Resultaten dit seizoen
Voor aanvang van de competitie was dit team één groot vraagteken, ook voor henzelf. Op basis van het klassement in de U23-reeks vorig jaar zou Jong Cercle aantreden in Eerste Nationale, maar zij stonden hun plaats af aan de beloften Royal Antwerp FC, niet wetende op welk niveau ze zouden botsen. Tegen de eigen verwachtingen in draaien de jonkies echter vlot mee in de bovenste regionen.

Tot op heden heeft Jong Cercle nog maar drie nederlagen op de teller staan. Thuis tegen KFC Merelbeke ging het met 1-3 de boot in, terwijl Sporting kort voor Nieuwjaar met 2-3 won in het Jan Breydelstadion nadat het eerst 2-0 achter was gekomen. Afgelopen woensdag verloren de jonkies met 2-0 van Sparta Petegem, waardoor ze met één puntje achterstand op ons richting het Daknamstadion komen.

Spelerskern
Dit seizoen kwamen tot dusver al 28 verschillende spelers in actie. De vaste waarden bij Jong Cercle op basis van het aantal gespeelde wedstrijden zijn doelman Bas Langenbinck, kapitein Jef Vandemaele, verdedigers Arne De Schepper, Jonas Lietaert & Lucca Lucker, middenvelders Soren Coens & Dagoberto Espinoza en aanvallers Hamza Bounida en Wolf Ackx. Deze laatste traint trouwens geregeld mee met de A-kern. Xander Martlé (middenvelder), Aske Sampers (aanvaller) en Teun Wilke (spits) zijn ook jongens die deel uitmaken van de A-kern, maar wel hun wedstrijdritme opdoen bij de beloften.

De meest opvallende naam die af en toe opdraaft met Jong Cercle is Sébastien Bruzzese. De 33-jarige doelman speelde nog geen minuut voor de A-ploeg, waardoor hij – in functie van een cursus – tot nu toe een vijftal keer in doel stond bij de jonkies, waaronder in de heenwedstrijd tegen Sporting. Vanuit de vaste A-kern van Cercle Brugge speelden voor Jong Cercle dit seizoen al één of meerdere keren mee: Lucas Larade (verdediger), Louis Torres (linksachter) en Emilio Kehrer (aanvaller). Deze spelers zijn echter wel 23 jaar of jonger, waardoor er op hun optreden bij de belofteploeg niks aan te merken valt.

Onlangs haalde Cercle Brugge met het oog op de toekomst Jamaicaans international Tarick Ximines (18) in huis. De jongeling zal na zijn aanpassingsperiode echter eerst ervaring opdoen bij Jong Cercle in Tweede Nationale. Naar verluidt kreeg de rechtsachter deze week te horen dat hij speelgerechtigd is. Afwachten dus of hij tegen ons al op het wedstrijdblad zal staan. Met Dagoberto Espinoza (schorsing) en Teun Wilke (spierblessure) mist het team van Bert Plasschaert al zeker twee sterkhouders, al is de vijver om uit te vissen uitgebreid genoeg om dit op te vangen.

Heenwedstrijd
Half december ging Sporting op bezoek in het Jan Breydelstadion. De thuisploeg kwam met een sterk elftal aan de aftrap, waarvan een zevental jongens met een (semi-)profcontract en link met de A-kern. De partij leek alvast goed te beginnen voor onze Tricolores toen Lucas Larade, een huurling van AS Monaco, al na vier minuten werd uitgesloten nadat hij de doorgebroken Alex Maes onderuit haalde. Ondanks het numerieke overwicht kon Jong Cercle uitlopen tot 2-0 na tweemaal zwak verdedigen.

Na een stevige babbel tijdens de rust kwam Sporting totaal anders uit de kleedkamer. Al snel kon Gil Van Moerzeke de aansluitingstreffer met een aardige volley binnenduwen. De thuisploeg kreeg het met een man minder steeds lastiger en raakte nauwelijks vanonder de druk uit. Van Moerzeke kon na een knappe doorsteekpass van Maes de bordjes in evenwicht hangen. De kansen volgden elkaar snel op, al kwam Jong Cercle op de counter nog dicht bij de winning goal, maar El Bahri besloot naast. In de toegevoegde tijd zorgde Youssef Boulaouali met een individuele actie voor een ware remontada: 2-3. Herbeleef deze wedstrijd HIER.

Nieuws Sporting
Voor de komst van Jong Cercle Brugge kan trainer Hans Cornelis op een zo goed als voltallige kern rekenen. Soufiane El Banouhi keert terug uit schorsing en is er in tegenstelling tot de wedstrijd op KVK Westhoek weer bij. François Kompany en Gert Van Walle zullen voor het eerst hun kunnen mogen tonen in het Daknamstadion, nadat beiden op Aalst en Westhoek al negentig minuten op het veld stonden. Yassin Ben Omar traint alweer mee met de groep en komt in principe stilaan in aanmerking voor een wedstrijdselectie.

Afgelopen weekend in Ieper incasseerde Toon Janssen een gele kaart, waardoor hij nu op twee stuks staat. Naast Toon staan er nog zeven andere spelers op één kaart van schorsing, met name: Gianni De Neve, Leandro Pogba, Alex Maes, Youssef Boulaouali, Gil Van Moerzeke, Esteban Casagolda & Simon Vermeiren.

We hopen onze supporters massaal te verwelkomen op Daknam. De loketten aan de hoofdingang zijn open vanaf 19 uur. Je kan nu reeds online E-tickets aankopen via lokeren.roboticket.com.
De jeugd- en scholenactie zorgt alvast voor een mooi aantal extra toeschouwers. Tot dan!

P