Na het leuke tussendoortje tegen KV Mechelen gaan we opnieuw over tot de orde van de dag, namelijk de competitie. Zaterdag om 20 uur neemt Sporting Lokeren – Temse het op tegen KRC Harelbeke. De West-Vlamingen hebben net als onze club een rijk verleden op een hoger niveau. We blikken hier alvast even vooruit naar de partij tegen paars-wit.

Resultaten dit seizoen
Harelbeke wist vorig seizoen het behoud vrij snel te bewerkstelligen, in deze jaargang hoopt het team van Bruno Derveaux dit nog eens over te doen. De resultaten waren voorlopig niet echt een succes. Na tien speeldagen wist slechts acht keer tot scoren te komen. Enkel rode lantaarn EM United doet nog minder goed. Bovendien incasseerde het al twintig doelpunten, een gemiddelde van twee per wedstrijd.

Na ongeveer één derde van de competitie staat Harelbeke op een zestiende plaats met negen punten, waarvan twee winstpartijen tegen KVV Zelzate (2-1) en RFC Wetteren (3-2). In negatieve zin vallen de nederlagen tegen KSV Oostkamp (6-0) en FC Gullegem (0-4) op. Afgelopen speeldag verloor Harelbeke met 0-2 van Eendracht Aalst, dat zo de eerste periodetitel pakte.

Spelerskern
bij Harelbeke spelen – ondanks hun mindere vorm op dit moment – toch een aantal spelers die hun strepen hogerop verdiend hebben. Zo speelde Sporting in het verleden in eerste klasse vaak tegen Ernest Nfor. De 36-jarige spits speelde jarenlang voor KV Kortrijk, waar hij in totaalruim 120 wedstrijden voetbalde. In de defensie loopt met Kassim Doumbia eveneens een speler rond met profervaring. Zo was de bonkige verdediger in het verleden actief bij RWDM, Lierse SK en SK Beveren.

In het tussenseizoen haalde Harelbeke een handvol nieuwe spelers. Zito Bostoen (verdediger, Mandel United), Lukas Dewaele (middenvelder, KV Kortrijk U21), Jaan Vanwildemeersch (middenvelder, KSV Oudenaarde), Jorben Vanhulle (spits, FCV Dender) en Robbe Santens (spits, Mandel United) zijn de voornaamste nieuwkomers. Enzo Vandekerckhove (KM Torhout) is de enige basisspeler die in het tussenseizoen andere oorden opzocht.

Onderlinge resultaten
KSC Lokeren – Temse vs. Harelbeke 1-0
Tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 kwamen de West-Vlamingen op bezoek in het Daknamstadion. Van bij het begin toonde Sporting aanvallende intenties, wat al vrij snel leidde tot het openingsdoelpunt van Boulaouali. Na rust drongen onze Tricolores via Vermeiren en Djadi aan, maar het was Harelbeke dat in het slot nog dicht bij de gelijkmaker kwam. Doumbia kopte maar rakelings naast, terwijl Vandekerckhove de paal trof. Herbekijk hier de hoogtepunten.

Harelbeke vs. KSC Lokeren – Temse 1-2
Na een sterke reeks overwinningen trok Sporting vol vertrouwen naar Harelbeke. Naar het oldschool Forestierstadion waren ruim 500 bezoekende fans afgereisd. Zij zagen Lokeren – Temse een vliegende start nemen met goede kansen voor De Witte, Vermeiren en Symons. Het was echter wachten tot kort na rust op het openingsdoelpunt van Njengo, die vanuit een scherpe hoek de thuisdoelman kon verschalken. Tien minuten voor tijd besliste Symons met een fraaie knal in de winkelhaak de wedstrijd. Diep in het slot kon Harelbeke nog milderen, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Herbekijk hier de hoogtepunten.

P