KSC Lokeren – Temse ontvangt zaterdagavond om 20 uur KVK Westhoek in het Daknamstadion. Door de 1-2 zege bij Wetteren zijn onze Tricolores opgeklommen naar de derde plaats in het klassement. Bovendien is Sporting ondertussen reeds tien wedstrijden ongeslagen. We blikken hieronder alvast even vooruit naar de wedstrijd tegen de West-Vlamingen.

Resultaten dit seizoen
KVK Westhoek wist zich vorig seizoen te verzekeren van het behoud, wat vooraf dan ook de enige doelstelling was. Deze jaargang leken de West-Vlamingen aanvankelijk hoger te mogen mikken, al verging het hen de laatste weken duidelijk minder. De langdurige blessures van spelmaker Liam Prez – die vorige week geopereerd werd aan de knie – en verdediger Jason Robaeys zijn daarbij een serieuze streep door de rekening voor het team van Bruno Debo.

Dit seizoen begon met 10 op 12 nochtans sterk voor de Rood-Blauwen. Op de openingsspeeldag ging Westhoek met overtuigende 1-4 cijfers winnen op het veld van Jong Essevee. De laatste overwinning dateert van 30 oktober, toen versloegen de West-Vlamingen in eigen huis KRC Gent (2-1). Nadien volgden drie nederlagen tegen KFC Merelbeke (1-0), KVV Zelzate (4-1) en Eendracht Aalst (0-5). Hierdoor prijkt Westhoek na twaalf speeldagen op een tiende plaats met vijftien punten.

Spelerskern 2022-2023
In doel lijkt Westhoek dit seizoen – in tegenstelling tot het vorige – met Maxence Dannel eindelijk stabiliteit gevonden te hebben. Tijdens de eerste speelronde van vorig seizoen stelde trainer Bruno Debo maar liefst drie (!) verschillende doelmannen op. Tijdens de winterstop kwam Dannel over van La Louvière Centre en de Fransman is momenteel nog steeds de nummer één bij de Ieperaars.

In de defensie veranderde er niet zo heel veel, al zag Westhoek met Stijn De Deygere wel een ervaren verdediger richting KSV Zwevezele (2e provinciale) vertrekken. De 19-jarige Gillian Vervacke koos op zijn beurt voor Sassport Boezinge. Omar Lekhechine (Oudenaarde) en Jarne Jodts (Zwevezele) kwamen het defensieve compartiment versterken afgelopen zomer.

Andere nieuwkomers bij Westhoek zijn de middenvelders Olivier Scholaert (U21 Cercle Brugge) en Corentin Koçur (Knokke), alsook aanvaller Josias Musenge (Menen). De voornaamste vertrekkers in het aanvallende compartiment zijn Olivier Luckx (Sparta Petegem) en Ousmane Diakho (zonder club).

Onderlinge resultaten
KVK Westhoek – KSC Lokeren-Temse 0-1
Na enkele wisselvallige weken was de uitwedstrijd in Ieper belangrijk om de aansluiting met de subtop te behouden. Voor rust was Sporting overduidelijk de betere ploeg, maar pogingen van Vermeiren en Van Moerzeke werden aanvankelijk nog gestuit. Na een voorzet vanop links van De Man kon Van Moerzeke bij zijn tweede kans raak koppen. Na rust drukte Westhoek onze Tricolores tegen het eigen doel, maar verder dan een bal voorlangs en een afgekeurd doelpunt kwam de thuisploeg niet meer. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

KSC Lokeren-Temse – KVK Westhoek 2-1
Na een 1 op 9 moest Sporting in het eigen Daknamstadion opnieuw aanknopen met een overwinning wilde het Ninove voor blijven in de klassering. Voor rust toonden de bezoekers zich onder impuls van een ijzersterke Prez de betere ploeg, maar toch was het Niels Elewaut – bij de allereerste basisplaats sinds zijn knieblessure – die de score opende. Kort voor de pauze kon De Deyger op hoekschop de bordjes in evenwicht hangen. De tweede helft had weinig om het lijf, waardoor iedereen zich al leek neer te leggen bij een gelijkspel. Dat was echter buiten Van Moerzeke gerekend, want met een lage knal bracht Gil Daknam in extase. “Moessie-time” was een feit! Herbekijk de hoogtepunten HIER.

P