Zondag gaat Sporting Lokeren – Temse op bezoek bij KVK Westhoek. De West-Vlamingen strijden volop voor het behoud, al verschijnt onze tegenstander wel fris en monter aan deze eerste wedstrijd van de terugronde. Daar waar onze Tricolores al twee wedstrijden achter de kiezen hebben, speelt Westhoek zondag de eerste partij van 2023. We blikken alvast even vooruit.

De eerste wedstrijd van de terugronde is er eentje in Ieper, wat ineens de verste verplaatsing van het seizoen is voor onze Tricolores. Sporting gaat als leider op bezoek bij Westhoek, al kan Jong Cercle Brugge of Sparta Petegem volgende woensdag over ons springen wanneer zij onderling een inhaalwedstrijd van voor Nieuwjaar afwerken.

Heenwedstrijd
Tijdens het eerste onderling duel nam Sporting met 3-1 de maat van de West-Vlamingen. Na een blitzstart bracht Youssef Boulaouali ons met een lage volley al na vier minuten op voorsprong. Simon Vermeiren kopte kort nadien tegen de lat, maar halfweg de eerste helft stond het toch 2-0 na een strafschopdoelpunt van Gianni De Neve. Kort voor de pauze konden de bezoekers milderen. Na rust veel minder animo, al hadden onze Tricolores wel de controle. Tien minuten voor tijd zorgde Vermeiren met een binnentikker aan de tweede paal voor de beslissing: 3-1. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

Voorbeschouwing
Na de eerste ronde is de balans voor Westhoek niet echt goed. Het team van Bruno Debo begon nochtans sterk aan het seizoen met drie overwinningen en één gelijkspel. In de daaropvolgende dertien wedstrijden wonnen de Ieperaars nog één keer, thuis van KRC Gent. De laatste acht partijen liet Westhoek een reeks van 2 op 24 optekenen. Na zeventien speeldagen staat rood-blauw op een vijftiende plaats met zeventien punten.

Na de zege op Aalst en het zure gelijkspel tegen Torhout wil Sporting de terugronde inzetten met de drie punten. In tegenstelling tot afgelopen woensdag ontbreekt Soufiane El Banouhi, hij is geelgeschorst. François Kompany, Gert Van Walle en Naïm Boujouh zijn opnieuw beschikbaar. Het risico op schorsingen blijft echter groot, want maar liefst zeven spelers staan op twee gele kaarten: Leandro Pogba, Gianni De Neve, Alex Maes, Youssef Boulaouali, Gil Van Moerzeke, Esteban Casagolda en Simon Vermeiren. Zij missen bij een geel karton zondag de topper tegen Jong Cercle Brugge van volgende week.

Onze supporters kunnen met vrij vervoer afzakken naar Ieper. Een ticket aan de kassa kost tien euro per persoon. We hopen jullie massaal te zien zondag!

P