Sporting Lokeren – Temse heeft zich na een vlotte 0-3 overwinning bij Olsa Brakel zien opklimmen in het klassement. Na acht speeldagen – met slechts één nederlaag – staan onze Tricolores op een derde plaats op drie punten van de leiders Jong Cercle en Eendracht Aalst. Zaterdagavond komt FC Gullegem op bezoek. We blikken alvast vooruit op het duel met de West-Vlamingen.

Resultaten dit seizoen
In 2021-2022 eindigde FC Gullegem op een achtste plaats in de A-reeks van Tweede Nationale. Deze jaargang hopen de Rood-Witten opnieuw mee te draaien in de middenmoot. Na acht speeldagen staat het team van Jordi Lemiengre op een tiende plaats met evenveel punten. Het verloor enkel bij Eendracht Aalst (2-1) en KSV Oudenaarde (2-1), terwijl er werd gewonnen van KSC Dikkelvenne (3-1) en vorig weekend nog van KRC Harelbeke (0-4). Verder waren er nog vier gelijke spelen tegen Jong Cercle (2-2), Erpe Mere United (1-1), KFC Merelbeke (1-1) en KM Torhout (0-0).

Spelerskern
In vergelijking met vorig seizoen onderging Gullegem geen grote metamorfose. Het geraamte van de ploeg bleef behouden, terwijl het met enkele gerichte transfers toch wel versterkt lijkt. Het verdedigende compartiment bleef quasi ongewijzigd. Met Aron Defevere (SK Roeselare – Daisel) en Jens Peremans (KSV Bredene) zochten twee flankverdedigers andere oorden op, terwijl rechtsachter Warre Coopman werd weggeplukt bij Oudenaarde.

Van de middenvelders vertrok er niemand, al haalde Gullegem met Batist Moenens (STVV) wel een talentvolle spelmaker in huis. Het meest versterkt zijn de West-Vlamingen ongetwijfeld in de aanval. Het plukte Yves Boguhe weg bij Olsa Brakel én slaagde erin om Aaron Dhondt – in het verleden sterkhouder bij Knokke – weg te plukken bij eerstenationaler Mandel United. De vinnige en dribbelvaardige aanvaller toonde met vier doelpunten reeds zijn meerwaarde voor zijn nieuwe team. Nawfel Saidi (RAAL La Louvière) zocht en vond op zijn beurt een nieuwe uitdaging.

Tijdens de voorbereiding wisselde Gullegem wel van coach. Peter Devos gaf zijn ontslag bij de West-Vlamingen omwille van gezondheidsproblemen. Jordi Lemiengre – vorig seizoen nog T2 bij Mandel United – verving hem op de bank.

Onderlinge resultaten vorig seizoen
FC Gullegem – KSC Lokeren-Temse 3-1 (later omgezet naar 0-5)
Op speeldag 5 en met een 13 op 15 trok Sporting vol vertrouwen naar de Poezelhoek. Na een felle start waren de eerste pogingen voor Simon Vermeiren en Sami Djadi, maar de bal ging er niet in. Bij een eerste tegenprik kon de thuisploeg op voorsprong klimmen na een hoekschop. Na rust trok Sporting meteen in het offensief, maar de thuisploeg kon pijnlijk balverlies in onze defensie afstraffen. Kort voor tijd kon Toon Janssen milderen tot 2-1. Nadien zetten onze Tricolores nog alles op alles, maar Saidi deed diep in blessuretijd het licht uit: 3-1.

De 3-1 nederlaag werd voor de groene tafel omgezet naar een 0-5 forfaitzege toen bleek dat de naam van Jens Peremans rood oplichtte bij het invullen van het digitale wedstrijdblad. Zowel het sportcomité als de beroepscommissie oordeelden dat de van Oostende overgekomen verdediger niet speelgerechtigd was op het moment van de wedstrijd. Peremans kwam dat seizoen geen enkele keer meer in actie voor Gullegem.

KSC Lokeren-Temse – FC Gullegem 2-1
Voor een volgepakte tribune 4 begon Sporting uitstekend aan de wedstrijd. Na amper twee minuten kwam Laurens Symons oog in oog met de bezoekende doelman, maar onze spits stiftte de bal over. Even later besloot diezelfde Symons vanuit een scherpe hoek maar rakelings over. Bij een zeldzame tegenprik kon Gullegem na geharrewar in de zestien echter op voorsprong komen via Van De Wiele. Het team van Urbain Spaenhoven bleef het baltempo hoog houden en creëerde kans na kans. Na een voorzet van Niels Mestdagh kon Simon Vermeiren raak koppen. De honger van Sporting was nog niet gestild, want enkele minuten later kon Symons een knappe aanval afronden. Na rust verwaterde het spel, al kwamen we nooit meer in de problemen. Eindstand: 2-1.

Interview met Aaron Dhondt, spits van FC Gullegem

 1. Dag Aaron! Je hebt de voorbije jaren je strepen verdiend op een hoger niveau, toch koos je voor een stap terug naar FC Gullegem. Vanwaar die keuze? 

  “Het klopt dat ik de voorbije jaren hoger gespeeld heb, maar vorig jaar was het niet zo evident gezien de situatie in Mandel omtrent de zekerheid en toekomst van de club. Ik heb toen eieren voor mijn geld gekozen en daarbij was Gullegem een snel gemaakte keuze. Het is een mooie, aangename en correcte club en bovendien ken ik er al heel wat spelers van vroeger. Ik koos ook voor deze stap om wat meer tijd te maken voor mijn vriendin en werk.”

 1. Je komt voor het eerst in actie in Tweede Nationale. Hoe bevalt deze reeks je en wat zijn de grote verschillen met Eerste Nationale? 

  “Persoonlijk vind ik het een zeer mooie reeks. Er zijn voor ons veel derby’s en de twee verste verplaatsingen zijn ook die met de meeste supporters naar Lokeren en Aalst. Op dat vlak mag ik dus absoluut niet klagen. Het verschil zit hem in de details van balverlies die in Eerste Nationale sneller worden afgestraft dan in onze reeks. Natuurlijk zijn de meeste clubs in Eerste Nationale veel professioneler zowel op als naast het veld, vaak trainen zij ook overdag.”

 1. Hoe zag de seizoenstart van Gullegem eruit en hoe blikken jullie daarop terug? 

  “De seizoenstart begon moeizaam met een 2-2 gelijkspel tegen Jong Cercle, nadat we een 2-0 voorsprong nog uit de handen lieten glippen. Nadien volgden verschillende gelijke spelen en de nederlaag op Aalst. We speelden best goed voetbal, maar de laatste pass was dikwijls niet nauwkeurig genoeg. Vorig weekend tegen Harelbeke was dit wel het geval, waar we 0-4 wonnen en lieten zien wat we in onze mars hebben.”

 1. Hoe leven jullie toe naar de wedstrijd tegen Sporting Lokeren – Temse? Wat verwacht je ervan? 

  “De wedstrijd tegen Lokeren – Temse leeft wel ook omdat het een zaterdagavond is en er wel wat volk zal aanwezig zijn in het Daknamstadion (hopen we). De kwaliteiten van Lokeren – Temse zijn duidelijk. Ze hebben een grote kern waar de concurrentie moordend is. Dat wil zeggen dat iedereen zijn beste niveau moet halen om de selectie te halen. Maar wij gaan zonder schrik naar daar en hopen met minstens één punt terug te keren naar de Poezelhoek.

P