Met een recente 7 op 9, waarvan twee thuisoverwinningen, ontvangt Sporting Lokeren – Temse komende zaterdag KSC Dikkelvenne. De Gentenaars zijn na hun recente 0 op 9 gebrand op een goed resultaat in ons Daknamstadion. We blikken alvast vooruit naar de partij van komend weekend.

Competitiestart
De competitie is amper zes speeldagen ver, toch toonde Dikkelvenne al meerdere gezichten. Het team van Lieven Gevaert begon met een 7 op 9 aan het seizoen, met overwinningen tegen Erpe-Mere United en Olsa Brakel. Tegen Jong Cercle – op dit moment toch de leider in de reeks – werd een gelijkspel uit de brand gesleept.

De laatste weken vergaat het Dikkelvenne echter minder. Na de bekerwedstrijd tegen FCV Dender (2-0 verlies) verloor geel-blauw drie maal op een rij. Tegen KRC Gent werd een vooroorlogse 4-5 opgetekend, terwijl ook FC Gullegem en KVV Zelzate te sterk bleken.

Speeldag 1: Dikkelvenne – EM United 1-0
Speeldag 2: Jong Cercle – Dikkelvenne 0-0
Speeldag 3: Olsa Brakel – Dikkelvenne 2-3
Speeldag 4: Dikkelvenne – KRC Gent 4-5
Speeldag 5: FC Gullegem – Dikkelvenne 3-1
Speeldag 6: Dikkelvenne – KVV Zelzate 0-2

Spelerskern
Het team van Dikkelvenne ziet er in tegenstelling tot vorig seizoen voor een groot deel anders uit. In doel maken met Wouter Van Der Eedt (SK Lochristi) en Tibo Gabriel (vorig seizoen bij Sporting) twee nieuwelingen onder elkaar uit wie onder de lat mag staan. Op dit moment lijkt Van Der Eedt – zelf een jeugdproduct van Sporting Lokeren – die strijd te winnen. Quintijn Steelant (RFC Wetteren) en Mauro Van Goethem (FC Lebbeke) zochten andere oorden op.

In de defensie vallen er enkele nieuwe namen op in de selectie van geel-blauw. Sascha Beshliaha (Winkel Sport) en Staf Hoebeke (SK Lochristi) kwamen de rangen versterken. Sander De Prycker (Mariekerke-Branst), Kevin Pollet (KVK Avelgem), Senn De Corte (HO Kalken), Sam De Nauw (FC Lebbeke) en Jelle Belmans (SV Anzegem) kozen op hun beurt voor een nieuw avontuur.

Op het middenveld zag Dikkelvenne de creatieve Yassin El Ghandor (RAEC Mons) vertrekken, net als Malcolm Appiah (zonder club) en Lloyd Van Landeghem (FC Lebbeke). Op die positie wisten ze zich echter wel te versterken met Lilian Bochet (KSCT Menen), Mohamed Siali (KSC Lokeren – Temse) en Cédric Deceuninck (Latem).

Het grootste verlies voor Dikkelvenne is ongetwijfeld het vertrek van David Cardon (RAEC Mons). De ervaren goaltjesdief was de voorbije seizoenen telkens goed voor een twintigtal doelpunten. Aan Dennis Van Vaerenbergh – vorig seizoen nog actief bij Sporting – om in zijn voetsporen te treden. Met inmiddels zes doelpunten in evenveel wedstrijden is de spits alvast goed begonnen aan het seizoen. Na reeds een half jaartje aan de Hofkouter trok ook Preben De Man definitief van Lokeren – Temse naar Dikkelvenne.

Onderlinge resultaten
KSC Dikkelvenne – KSC Lokeren-Temse 1-2
Vorig seizoen opende Sporting het seizoen op de Hofkouter. De ruim 500 aanwezige supporters zullen deze wedstrijd niet gauw meer vergeten. Vooral de late winning goal van Gil Van Moerzeke en de bijhorende vreugdetaferelen blijven bij. In de eerste helft kwamen we op voorsprong na een kopbaldoelpunt van Simon Vermeiren. Op het uur kon Jelle Belmans de stand in evenwicht brengen. Het laatste halfuur beet Sporting de tanden stuk op de stugge thuisploeg. Iedereen leek zich al neer te leggen bij een gelijkspel, tot ‘Moessie-time’ aanbrak. Gil knikte een voorzet van Vermeiren onhoudbaar binnen. Herbeleef de hoogtepunten HIER.

KSC Lokeren-Temse – KSC Dikkelvenne 3-0
De eerste wedstrijd van de terugronde en tevens de laatste van 2021 bracht een vlotte zege voor Sporting. Onder Urbain Spaenhoven hadden onze Tricolores net een reeks van 10/12 neergezet en het team was erop gebrand om deze voort te zetten. Na twee vroege doelpunten van Simon Vermeiren leidde Lokeren – Temse na amper een kwartier spelen al met 2-0. Na rust besliste Youssef Boulaouali met een knappe vrije trap de wedstrijd, waarna Sporting – ondanks een rode kaart voor Gil Van Moerzeke – niet meer in de problemen kwam. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

Interview met Wouter Van Der Eedt, doelman van Dikkelvenne én jeugdproduct van Sporting

1. Niet iedereen zal het weten, maar je mag gerust een echte Lokerenboy genoemd worden. Welke band heb je met Sporting en Lokeren in het algemeen? Leg even kort je verleden uit.

“Ik kan inderdaad wel een Sportingboy genoemd worden. Van mijn 9 jaar speelde ik bij de jeugd van Sporting Lokeren. Ik ben begonnen bij de provinciale U10. Later ben ik elite beginnen spelen vanaf U14. Dan heb ik alle nationale jeugdcategorieën doorlopen tot en met de beloften. Toen mocht ik af en toe zelfs meetrainen met de A-kern. In totaal heb ik 10 seizoenen lang in de kleuren van Lokeren gespeeld. Zelf woon ik met mijn papa in Lokeren en met mijn mama in Eksaarde. Ik heb een zeer mooie tijd op Lokeren beleefd, de wedstrijd van zaterdag mag dan ook speciaal genoemd worden.”

  1. Dikkelvenne begon met een 7/9 tegen onder andere Brakel en Jong Cercle sterk aan het seizoen, gevolgd door drie nederlagen op een rij. Hoe verklaar je de huidige prestaties?

“We zijn inderdaad sterk aan het seizoen begonnen met een terechte 7 op 9. De laatste weken laten we het inderdaad wat afweten. Drie nederlagen op rij is echter wel een streng verdict, omdat we toch wel aardig voetbal op de mat hebben gebracht. De recente 0 op 9 geeft toch wel wat een vertekend beeld in vergelijking met ons spelniveau.”

  1. Met onder andere Preben De Man, Dennis Van Vaerenbergh en Jelle De Schrijver telt jullie team heel wat jongens met een Lokerse link. De wedstrijd van zaterdag zal dan ook met stip genoteerd staan in de agenda wellicht?

“Zeker bij de ex-Sportingers staat de wedstrijd al sinds de bekendmaking van de kalender met stip aangevinkt. Maar ook bij de rest van de ploeg staat de wedstrijd met rode stip aangeduid. Op Daknam komen spelen is voor iedereen iets mooi. In een groot stadion voetballen voor veel supporters, daarvoor doet elke voetballer het. Iedereen zal zeer gemotiveerd zijn om zich te tonen, met net dat tikkeltje extra voor de gewezen Lokerenboys.”

  1. Wat verwacht je van de wedstrijd zaterdag en hoe schat je het team van Lokeren – Temse in?

“Ik schat Lokeren-Temse zeer hoog in, zeker met de recente uitslagen. Ze hebben een aantal zeer mooie transfers gedaan die wel heel goed zijn voor 2e amateur. Er zijn veel spelers bij die makkelijk een niveau hoger kunnen spelen. Ik verwacht wel een mooie wedstrijd met aanvallend voetbal langs beide kanten. We gaan ons vel zeer duur verkopen want we willen zo snel mogelijk die 0/9 wegvegen.”

P