Ilias Rchidi (26) wordt de doelman van de nieuwe ploeg. De man uit Wachtebeke speelde ooit 7 jaar bij de jeugd van Sporting Lokeren en wil nu weer aan de slag waar het voor hem eigenlijk allemaal begon. Hij wil de cirkel rondmaken.

Ilias Rchidi heeft altijd al iets gehad met voetballen. Na zijn eerste voetbalpasjes bij Bassevelde werd hij als beloftevolle doelman naar de jeugd van Sporting Lokeren gehaald. Daar kon hij zijn talent inderdaad bevestigen.

“Ik was hier zeven jaar aan de slag en dat ging inderdaad zeer goed. Een mooie herinnering aan die tijd is dat ik mocht meemaken hoe Ortwin De Wolf hier aankwam. Een wat onbehouwen jongen toen, maar wel een met veel karakter. Wat een evolutie maakte die door op heel erg korte tijd! Hoed af daarvoor.

Ik deed het bij Sporting zelfs zo goed dat Club Brugge aan mijn mouw trok om voor hen in doel te staan. Ik liet me overhalen, een keuze die ik nu toch wat betreur. Hoe dan ook: ik schopte het daar tot doelman bij de Beloften. Na drie jaar Brugge trok ik naar SK Berlare (vierde nationale), FC Dender (derde nationale), Torhout (eerste amateur). Mijn laatste ploeg was Sint-Gillis-Waas in eerste provinciale, dat was in het seizoen 2018-2019. Toen hield ik er mee op: er was ondertussen een baby en mijn taak als productieverantwoordelijke bij Zoutman ( “alles met zout, zowel in de keuken als industrieel”) slorpte veel tijd op, ook nu nog trouwens.

Maar toen kwam dus die oproep voor Lokeren-Temse B en ik besloot uit mijn voetbalpensioen terug te keren. Hier weer aan de slag te kunnen, het sprak me dadelijk aan. Ik heb fysiek wel een achterstand, maar ik ben gemotiveerd om die weg te werken. Ik kom hier voor het plezier, de fun, maar toch niet geheel vrijblijvend: ik wil met deze ploeg toch hogerop. Ik kijk uit naar dit avontuur!”

P