KSC Lokeren-Temse kondigde eerder dan wel aan dat de kern “in principe” definitief was, maar als er zich een opportuniteit aandient, dan wil de club die graag grijpen. Zo komt Bram Van Laere over van de Beloften van Anderlecht.

Bram Van Laere werd vorige maand 19. De Hammenaar kreeg een belangrijk deel van zijn opleiding bij Sporting Lokeren, tot hij als 16-jarige werd opgepikt door RSC Anderlecht, waar hij bij de U17, U18 en dit jaar bij de Beloften trainde en speelde. Hij was ook jeugdinternational bij U15, U16 en U17. Hij was er ook bij toen Anderlecht de prestigieuze wedstrijd speelde tegen Barcelona, als teamgenoot van onder andere Doku, Sardella en andere toptalenten van Anderlecht. Sinds de winterstop was hij aan de slag bij Waasland-Beveren op uitleenbasis.

Hij is in eerste instantie een centrale middenvelder, positie 8 bij voorkeur, al kan hij eventueel ook als rechtsachter zijn streng trekken. De student integrale veiligheid vindt bij Lokeren-Temse zijn oud-coach Geert Dirinck terug met wie hij in het verleden al intensief samenwerkte.

Geert Dirinck: “Ik ken Bram natuurlijk al vele jaren, hij maakte destijds deel uit van het “project 282”, waarbij erg jonge spelers met een flinke dosis talent extra begeleiding kregen op Daknam. Ik herinner me vooral zijn vista en zijn onovertroffen inzet. Dit is iemand jong met wie we verder kunnen. Zijn komst hier is goed voor zijn eigen ontwikkeling en komt ook de ploeg in zijn geheel ten goede. Daar gaan we nog plezier aan beleven!”

Steven De Proost: “Ja, de kern was in principe volledig, maar als je zo een jongen erbij kan nemen, dan mag je niet twijfelen. Hij heeft een Lokerse elite-opleiding achter de rug, is enorm getalenteerd en is tomeloos ambitieus. Zijn komst kan ook werken als aantrekkingspool voor vele andere talenten: wij vermoeden en hopen dat er nog beloftevolle spelers naar hun roots terug zullen keren. De komst van Geert Dirinck, die een volledig sportief plan uitwerkt om deze instroom en dan doorstroming te bespoedigen, bewijst nu reeds een heel belangrijke “transfer” te zijn voor onze club.”

Bram Van Laere: “Vanzelfsprekend ben ik blij terug op Daknam te kunnen spelen, daar begon mijn voetbalverhaal uiteindelijk toch. Ik zou heel graag met de club een stapje hogerop willen zetten. Ik geef er de voorkeur aan om de link te zijn tussen verdediging en aanval, centraal op het middenveld leef ik me het liefste uit. Mijn eerste ambitie is natuurlijk me te integreren en speelminuten te verzamelen. Ik ken geen jongens persoonlijk, maar ik weet wel dat er talent zit in deze groep. Me in het eerste elftal werken zal dus al geen sinecure zijn, maar ik ga er natuurlijk wel volop voor.”

 

 

 

P