Op zaterdag 20 april om 20 uur komt Royal Excelsior Virton op bezoek in het Daknamstadion. Onze Tricolores hopen om na de recente 0 op 9 de draad weer op te pikken en zo dit prachtige seizoen in schoonheid te beëindigen.

Intussen is het reeds meer dan een maand geleden. Sporting Lokeren-Temse verzekerde zich tegen de Leuvense beloften van de sportieve promotie naar de Challenger Pro League. Een wonderbaarlijke prestatie. Nadien ging Sporting echter onderuit in de clash tegen La Louvière, waardoor de titelkansen verloren gingen. Wit-zwart-geel kwam deze tegenslag voorlopig nog niet teboven. Opeenvolgende nederlagen tegen Knokke en Union Namur zorgen ervoor dat Sporting achterblijft met een 0 op 9.

Onze Tricolores willen zich dan ook weer herpakken in de laatste vier competitiewedstrijden, beginnende met een thuiswedstrijd tegen RE Virton. Dat zal echter moeten gebeuren zonder Simon Vermeiren en Sam Van Aerschot, zij zijn allebei geelgeschorst.

Heenwedstrijd
Op 25 november 2023 liep Sporting op wolkjes richting Virton voor de verste verplaatsing van het seizoen. Koploper Lokeren-Temse had namelijk al acht wedstrijden op rij gewonnen. Sporting had het niet makkelijk in Virton, maar het kon wel enkele keren gevaarlijk uitbreken. Op het halfuur dwong een lobje van Simon Vermeiren verdediger Maxime Guillaume tot een eigen doelpunt. Wit-zwart-geel trok uiteindelijk toch met een verdiende voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam Virton iets meer opzetten, maar dat bracht hen opnieuw niet tot uitgespeelde kansen. Lokeren-Temse kreeg wél nog mogelijkheden om de score uit te breiden. Een afstandsschot van Yannick Reuten strandde op de dwarsligger, een lange rush van Gil Van Moerzeke werd gepakt door Virton-doelman Timothy Martin. In het absolute slot miste Alexander Maes nog een strafschop. Het bleef dus bij een zuinige 0-1, maar de drie punten gingen alweer mee naar het Waasland. Meer dan 300 meegereisde Lokerensupporters zagen Sporting voor de negende keer op rij winnen, een reeks overwinningen die de geschiedenisboeken zal ingaan.

Klassering
Royal Excelsior Virton werd als degradant uit de Challenger Pro League aan de vooravond van het nieuwe seizoen getipt als promotiekandidaat, maar die ambitie kon het niet waarmaken. De club uit de provincie Luxemburg verloor maar liefst zeven keer in de eerste elf wedstrijden. Vervolgens wisselden de resultaten zich week na week af. Positieve uitschieters waren er met een gelijkspel tegen La Louvière en de overwinningen tegen KSK Heist en Jong KAA Gent. Vorig weekend wonnen ‘Les Verts de Gaume’ met 1-0 van Young Reds. Voorlopig staat RE Virton op een gedeelde elfde plaats in het klassement.

De bekendste namen bij Virton zijn die van topschutter Mayron de Almeida (elf doelpunten dit seizoen) en Teddy Mezague (ex-Moeskroen). De assistent van trainer Jérôme Arpinon is dan weer ex-Rode Duivel Logan Bailly. Maar de allerbekendste naam bij groen-wit is ongetwijfeld die van de eigenaar, dat is N’golo Kanté (de ex-speler van Leicester City en Chelsea kocht RE Virton in de zomer van 2023).

Sander De Buck

P