Vandaag komt de eerste speler aan bod in onze reeks “Ken jij ze al?”. Beginnen doen we met een speler die we terugvinden op positie één. De naam verraadt het al: Chris Espeso Nunez (26) heeft een Spaanse vader, al heeft hij een Belgische moeder. De Vilvoordenaar spreekt thuis Frans, ging in het Nederlands naar school en spreekt bovendien Spaans. Een polyglot in doel.

“Mijn vader liet me al een truitje van Barcelona dragen toen ik net geboren was. Ik mag dus wel zeggen dat het voetbal me nauw aan het hart ligt. Geen wonder dat ik al op 4 jaar aansloot bij Diegem Sport. Opgepast: wel als veldspeler, meer bepaald als flankaanvaller. Maar bij het penaltytrappen na de training, ondervond ik dat het fijn was om doelman te zijn en dus maakte ik de switch. Ik kon naar beter geplaatste clubs, maar was als knaap eerder klein van stuk. Ik dacht dat dit in mijn nadeel zou spelen en koos voor zekerheid: ik bleef bij Diegem, 16 jaar lang. Ik debuteerde er ook in de eerste ploeg. Toen ik 21 was, vertrok ik voor twee jaar naar Grimbergen, ook tweede amateur. Na wat omzwervingen belandde ik vorig jaar bij Temse.

Ik hou van de combinatie van voetbal met een voltijdse job. Ik werk in het Erasmusziekenhuis in Brussel, ik breng patiënten naar de operatiezaal of de ontwaakkamer. Het voetbal ’s avonds is een leuke afwisseling. Voetbal is mijn hart, mijn leven, ik kan niet zonder. Met SC Lokeren-Temse krijgen we allemaal plots een kans om misschien een stapje hogerop te gaan spelen. Dat is voor iedereen een uitdaging, ook voor mij. Of ik zou ingaan op een bod om ergens fulltime als doelman aan de slag te gaan, weet ik niet. Het is een erg onzeker bestaan en vooral: ik wil spelen. Liever dat dan ergens hogerop op de bank te zitten.

Barcelona is mijn club. Ik heb wel de allergrootste bewondering voor Thibaut Courtois, al speelt die bij aartsvijand Real. Courtois is een wereldkeeper, punt. Hem bezig zien is een streling voor het oog. Ik kan en wil me niet met hem vergelijken. Dus als je het over mijn kwaliteiten als doelman hebt, dan spreken we toch over een heel ander niveau. Maar ik denk zelf behoorlijk goed te zijn met de voeten, ik hou ervan hoog mee te spelen en heb een goede détente. Een werkpunt voor mij is en blijft de communicatie. Dat moet en zal beter. Met Steven Schürmann en Bart Goossens heb ik twee ervaren rotten voor mij. Op de eerste training bleek al hoe zij de medespelers coachen. Als doelman moet ik daaraan participeren. Die communicatie moet een automatisme worden. Maar dat komt wel goed, daar ben ik van overtuigd.”

Chris Espeso Nunez in het kort:

Geboortedatum: 11 augustus 1994

Positie: doelman

Rugnummer: 94

Vorig seizoen: KSV Temse

P