Beste mede-supporters,

Alle reacties die we ontvangen hebben van jullie genoten onze volle aandacht en zullen dat blijven doen.

Met het oog op de toekomst, hebben we als club op dit moment vele hordes te nemen. Het behalen van de licentie om te mogen toetreden tot 1B is er daar alvast één van. Dit vereist dag en nacht onze toewijding.

In plaats van met bovengenoemde bezig te kunnen zijn, moeten we nu als club maximaal inzetten om onze verdediging voor te bereiden. Niet enkel de gebeurtenissen van afgelopen wedstrijd tegen Jong Gent maar ook in de wedstrijd tegen Young Reds en op het veld in Charleroi werd er een negatief rapport opgemaakt ten nadele van onze club. Deze verdediging moet maximaal voorkomen dat ALLE supporters gestraft worden door het wangedrag van enkelingen.

We begrijpen zeer goed dat de genomen maatregelen bij de supporters als drastisch overkomen. Daarom vragen we om a.u.b. correct te lezen wat er geschreven staat. Nergens staat geschreven dat sfeerelementen of veilige vlaggen geband zullen worden, integendeel. Na overleg tussen het bestuur en de ordediensten moeten wij er als club op toezien dat deze zaken zich niet meer herhalen in de toekomst. Daarom zijn wij genoodzaakt deze gedragen richtlijnen op te stellen in samenspraak met bovenvermelde instanties. Wij gaan als club onze verantwoordelijkheid niet uit de weg en stellen kortelings een overlegmoment voor tussen club, ordediensten en een delegatie van de supporters. Dit om extra duiding te geven en te luisteren naar de meningen van onze supporters.

Jullie, onze trouwe achterban, waren vorige thuiswedstrijd aanwezig met meer dan 3500 personen. Hierbij noteerden we een extra verkoop van 1900 losse dag tickets, een record dit seizoen! De opgelegde 1 op 1 verkoop is een verplichting vanaf 1B en zal dan ook moeten toegepast worden. We hopen dat deze toelichting positief onthaald kan worden.

Dat het komende dialoog tijdens het overlegmoment er mag voor zorgen dat we samen voor een maximale sfeer zorgen in ons Daknamstadion. Vrij van incidenten, boetes en wedstrijden achter gesloten deuren. Laat ons in de toekomst dat dialoog blijven voeren, dit om de positieve voetbalbeleving op Daknam terug te brengen. Zo kunnen families zich thuis voelen in een veilige omgeving en waar elke supporter onze Sporting naar de overwinning tracht te stuwen.

Met sportieve groeten,

Het bestuur

 

P