Onze club wil eerst en vooral KVK Ninove feliciteren met de promotie, wij hopen dat ze volgend seizoen hun streng zullen trekken in eerste nationale. Door de 2-1 nederlaag op Ninove glipt de rechtstreekse promotie ons door de vingers. Maar er is nog de eindronde: een waterkans is ook een kans. Eerste wedstrijd: uit bij Belisia Bilzen. Praktische info over deze wedstrijd volgt zo snel mogelijk!

De loting

Er werd maandagmiddag geloot voor de eindronde. Deze wedstrijden kwamen uit de bus:

wedstrijd 1:Belisia Bilzen vs KSC Lokeren-Temse

wedstrijd 2: Cappellen vs Eendracht Aalst

wedstrijd 3: Olsa Brakel vs Merelbeke

wedstrijd 4: Zelzate vs Lyra Lierse

Deze wedstrijden worden in principe gespeeld op zondag 8 mei om 15 uur. Ook de tweede ronde is al bepaald. De winnaars van wedstrijd 1 en 2 spelen tegen elkaar, de winnaars van wedstrijd 3 en 4 doen dat ook. Die wedstrijd is in principe voorzien voor zondag 15 mei om 15 uur. Concreet: wint Lokeren-Temse in Bilzen, dan wacht Aalst of Cappellen in de volgende ronde, ook dan spelen we uit. De winnaars van die twee duels gaan dan naar de definitieve eindronde met RU Tubize-Braine en Francs Borains.

Op 16 mei wordt dan geloot voor die tweede ronde, de fase met heen- en terugwedstrijden. Die wedstrijden volgen snel na elkaar: 18 en 22 mei voor de eerste confrontatie, 25 en 29 mei voor de beslissende confrontatie.

Hoe zit eindronde in elkaar?

In de eerste eindronde worden 8 clubs uit tweede nationale A en B herleid tot twee. Die twee ploegen zullen in de tweede fase van de eindronde strijden voor nog één plaats in eerste nationale, samen met de Waalse deelnemer uit tweede nationale C en de dertiende uit eerste nationale. Vier ploegen dus nog in de tweede fase.

Maar eerst dus de eerste fase van de eindronde. Dit zijn de acht ploegen die daarvoor geselecteerd zijn:

  • Uit tweede nationale A: Olsa Brakel, KSC Lokeren-Temse, Zelzate en Merelbeke
  • Uit tweede nationale B: Eendracht Aalst, Lyra-Lierse, Belisia Bilzen en Cappellen

Deze ploegen worden tegen elkaar uitgeloot en beslissen in één enkele wedstrijd of ze doorgaan naar de volgende ronde. Van acht naar vier dus. Na de tweede wedstrijd, ook met directe uitschakeling, schieten er nog twee Vlaamse ploegen over. Zij mogen deelnemen aan het tweede deel van de eindronde, tenminste als ze een licentie hebben (de ploegen in vetjes beschikken over een licentie). Lokeren-Temse moet de eerste twee wedstrijden absoluut winnen om te kunnen doorstoten.

In de tweede fase zijn er nog vier ploegen: twee van de acht eerder genoemde ploegen plus RU Tubize-Braine uit de Waalse tweede nationale, het is de enige ploeg is uit die reeks met een licentie. Daarnaast ook nog Francs Borains, de nummer 13 uit de eerste nationale.

Deze vier ploegen worden tegen elkaar uitgeloot. De twee winnaars, na een heen- en terugwedstrijd deze keer, spelen tegen elkaar ook al met een heen- en terugwedstrijd. De winnaar van dat laatste duel gaat naar of blijft in eerste nationale. Samengevat: in het beste geval spelen we nog zes wedstrijden dit seizoen.

 

 

 

P