Zonovergoten jeugdterreinen, een kunstgrasmat die er piekfijn bij ligt, een honderdtal fans: dat was de achtergrond waartegen de eerste training van het seizoen 2021-2022 zich afspeelde. De spelers waren er natuurlijk ook. En of ze er zin in hadden!

Op Simon Vermeiren na (extra rust na volledig seizoen bij Lierse Kempenzonen) waren ze er allemaal. Ook Yassin Ben Omar en Mo Siali, al zouden die een individueel programma afwerken door een lichte blessure. Er ook bij: 5 spelers van de Beloften. Ze maken (voorlopig) geen deel uit van de A-kern, maar als ze goed blijven presteren, kunnen ze in de toekomst regelmatig eens meetrainen met de A-kern.

De coach begon de training met het toespreken van de hele groep. Hij loofde de spelers voor het feit dat hun fysieke testen het niveau oversteeg van wat men had verwacht en vroeg hen nu geduldig op te bouwen. De training die geleid werd door Geert Dirinck zou een rustige opbouwende training worden, verzekerde hij hen nog, maar daar beslisten de jongens zelf anders over. Hun enthousiasme was laaiend, hun inzet enorm, zodat het toch een pittige sessie van precies twee uur werd.

Chris Janssens:

“Tijdens de maand juni oefenen we tweemaal in de week, op dinsdag en donderdag, telkens om 19u. Tijdens het weekend moeten de spelers zelf wel ook nog een keer lopen. Eind juni spelen we dan twee wedstrijden, dan krijgen de spelers een tiental dagen relatieve rust, ze moeten dan niet naar de club komen.

Vanaf half juli steken we een tandje bij, dan gaan het volume en de trainingsintensiteit fors de hoogte in. De heel specifieke voorbereiding start pas op dat moment, maar ik ben wel blij dat we nu al aan de slag kunnen, het balgevoel moet terugkomen, de spelers moeten elkaar leren kennen, op en rond het veld.”

Stef Laurens:

“Ik voel me als een kind zo blij dat ik weer eens het voetbalveld kan opstappen. Hier heb ik zo lang naar uitgekeken. Ik heb na de wedstrijd tegen STVV nauwelijks rust genomen, heb me fysiek op en top fit gehouden. Alleen: voetballen was daar dus niet bij, dat mocht niet, dat kon niet. Nu dus weer wel. Eindelijk!”

Een videoverslag van de eerste training komt eerstdaags op onze facebookpagina. NIet te missen!

 

P