We hebben er allemaal erg lang op moeten wachten, maar nu is het realiteit: het seizoen 2021-2022 begint. Als startpunt nemen we de eerste gezamenlijke training.

Op dinsdag 1 juni om 19 uur zullen alle spelers van de eerste ploeg verzamelen op de oefenvelden van de jeugdacademie op Daknam voor een eerste groepstraining. Dat is inderdaad vrij vroeg, de reguliere competitie begint pas het eerste weekend van september. Maar daar is een goede reden voor, vertelt ons de coach.

Chris Janssens: “De spelers hebben dan ook ontzettend lang stilgezeten, sommigen hebben zelfs nog niet getraind in 2021. Ze zijn wel fysiek bezig geweest, dat bleek trouwens uit de testen, maar het balgevoel: dat schoot er toch bij in. We kiezen dus voor een trage, gestage opbouw. Een tweede reden is dat we heel veel nieuwe spelers moeten integreren. We krijgen nu de kans om de accenten die we willen zien, er langzaam in te slijpen. We gaan dus rustig opbouwen, niets forceren. Onze eerste wedstrijd is trouwens pas op het einde van juni.”

Ook de spelers van de tweede ploeg blazen morgen verzamelen. Zij zullen een looptest afleggen op het atletiekveld van AVLO. Ook zij beginnen er aan om 19 uur.

Het bijwonen van de trainingen is niet verboden, maar de club vraagt met aandrang om de geldende maatregelen rond COVID-19 te respecteren: mondmaskers gebruiken, handhygiëne toepassen en vooral ook in de eigen bubbel blijven. We bedanken onze supporters nu al voor hun begrip.

Dat de spelers er klaar voor zijn, behoeft geen betoog. Dat bewijzen ook de fysieke testen die ze hebben afgelegd bij TOPP. De eerste helft van de spelers kwam op zaterdag 22 mei aan de beurt, de andere helft op zaterdag 29 mei. De resultaten zullen de staf toelaten om spelers een individueel programma te laten afwerken.

Voor een video impressie van de fysieke testen verwijzen we graag naar onze facebookpagina. Niet te missen!

P