Voetbal Vlaanderen heeft vanmiddag uitspraak gedaan in zake de klacht van KSC Lokeren-Temse tegen FC Gullegem. Daar oordeelde men dat die klacht terecht was en wijzigt men dientengevolge het resultaat. Op het veld werd het 3-1, voor de groene tafel werd dit omgezet naar 0-5.

Op zondag 10 oktober speelde KSC Lokeren-Temse uit bij FC Gullegem. De wedstrijd eindigde op 3-1. Op het wedstrijdblad stond de naam van Jens Peremans, die volgens onze club niet speelgerechtigd was. FC Gullegem meende van wel, maar had ongelijk, meent nu Voetbal Vlaanderen.

Door deze uitspraak krijgt KSC Lokeren-Temse er 3 punten bij, wat ons totaal nu op 16 brengt. Dit brengt ons in het klassement op een voorlopige vijfde plaats. Het doelpuntensaldo bedraagt nu 13 voor, 6 tegen.

De club betreurt het om op deze manier drie punten binnen te halen. Het had veel liever die punten op het veld zelf verdiend. Dat zegt ook onze voorzitter, Hans Van Duysen:

Deze beslissing is heel wrang, ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit bijzonder dubbel vind. Ik heb lang getwijfeld vooraleer de klacht in te dienen, ik zat en zit er verveeld mee. Maar uiteindelijk kon ik niet anders dan de klacht in te dienen. Het zit niet in het DNA van onze club om op deze manier punten te verzamelen, maar we konden gewoon niet anders. Het regelement is op dit punt onverbiddelijk. We speelden de wedstrijd onder voorbehoud, nu blijkt dat dit een terecht was. Maar ik vind het heel erg voor Gullegem, ik zal me persoonlijk tot hun voorzitter richten en me verontschuldigen dat het op deze manier is gegaan. Ik heb bij deze uitspraak alleszins geen triomfalistisch gevoel, verre van zelfs. En ik hoop dat iedereen die een hart voor onze club heeft, er ook zo over denkt.”

 

P